Policie hledá těla Přemysla (†57) a Marie (†72): Zabil je fyzik a podvedl medik? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Policie hledá těla Přemysla (†57) a Marie (†72): Zabil je fyzik a podvedl medik?

Přemysl (†57) a Marie (†72)
Přemysl (†57) a Marie (†72) (﷯Foto Aha! – D.﷯ Malík, PČR ﷯)

Žili spolu jako partneři, byli úspěšní, pak ale nejspíš chtěli zbohatnout! Dva mladíky (oba 24) policie zadržela kvůli zmizení Přemysla H. (†57) a Marie D. (†72). Jeden z údajných pachatelů studuje fyziku, druhý medicínu.

Marie D. s Přemyslem H. zmizeli na začátku června. Na konci srpna pak policie oznámila, že našla jejich auto v Maďarsku a ještě tentýž den, zadržela zásahovka dva mladé muže. „Jednoho jsme obvinili z vraždy, druhého ze spolupachatelství z trestného činu podvodu,“ řekl šéf pražské mordparty Josef Mareš.

Převod vily

Podle kriminalisty se muži podvodně snažili získat honosnou vilu v pražském Bubenči, která má hodnotu desítek milionů. Jak to chtěli provést? Nejprve vstoupili jako společníci do firmy Přemysla H., která se věnovala knihtisku. Poté měl být uskutečněn převod vily (která celá patřila Marii D.) na firmu. Následně starší pár záhadně zmizel.

Hledají těla

„Muž, kterého jsme obvinili z vraždy, byl poslední, který s párem byl na dálnici D1 vidět. Prokazatelné je i to, že oba muži byli u odstavení auta v Maďarsku,“ řekl Mareš s tím, že policie stále pátrá po tělech. Firma Přemysla po jejich zmizení změnila předmět podnikání na pronájem nemovitostí. Policie nakonec celý převod vily na katastrálním úřadu zastavila.

Taktika policie? Provokace!

Policii se povedlo oba podezřelé vyprovokovat v médiích. Podle informací Aha! schválně zveřejnila na konci srpna, že našla auto pohřešovaných, které bylo ve skutečnosti nalezeno již v červnu. A pak už jen stačilo sledovat »napíchnutý« telefon. Během jednoho dne sklapla past a kriminalisté zřejmě nasbírali závažné důkazy.

O vilu bojovala, pak jí přinesla smrt?

Honosnou patrovou neorenesanční vilu z roku 1893, která je památkově chráněná, získala Marie po své matce. Vyhrála tehdy soud se svým otcem, když se dovolala neplatnosti závěti, ve kterém mu matka vilu odkázala. Dům postavil architekt Rudolf Koukola a věnoval ji manželce Klementině, což dokládají i iniciály K. K. na vstupních vratech.

Víte že...

...zatímco mladík obviněný z vraždy je ve vazbě, jeho údajný komplic je vyšetřovaný na svobodě?

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.