Jasnovidka Edita byl muž! »KARTÁŘKA« PODVEDLA LIDI O 1,7 MILIONU! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Jasnovidka Edita byl muž! »KARTÁŘKA« PODVEDLA LIDI O 1,7 MILIONU!

Odsouzený David alias věštkyně Edita.
Odsouzený David alias věštkyně Edita. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Na lidské naivitě a touze dozvědět se něco víc zbohatl David Kotlár (23) z Ostravy. Vydával se na internetu za jasnovidku Editu a důvěřivcům věštil z karet a čísel a »čistil duši«. 

Na internetu vystupoval jako Edita Jasnovidka Nováková, Edita Jasnovidka nebo kartářka Edita. „Nabízel ezoterické služby, knimž ovšem neměl patřičně živnostenské oprávnění,“ řekla žalobkyně Darina Čavojská.

Bral i dávky

Za výklad karet, věštění, ale i za takzvané »čištění duše« mu zaplatilo během dvou let 112 lidí. Na účet mu postupně poslali 1 767 208 korun. Soud teď muži udělil tříletý trest se čtyřletým podmíněným odkladem. Protože David K. ve stejné době spolu s dalšími členy své rodiny pobíral neoprávněně dávky, musí je nyní vrátit. Jde o částku 282 858 korun!

Peníze nevrátí

„Jen jsem pomáhal lidem, kteří si o to řekli. Mám věštecké i léčivé schopnosti. Jen jsem k tomu neměl oprávnění. Peníze nikomu nevrátím, zasloužil jsem si je svými jasnovideckými schopnostmi,“ řekl Aha! odsouzený muž, který trest přijal.

Psal, že jsou prokleté

Ne všichni klienti byli se službami Davida alias Edity spokojeni. „Napsala mi, že jsem prokletá, že má poselství od andělů. Bylo mi to divné,“ postěžovala si žena ze Slovenska na webu eMimino.cz. Nebyla jediná. „Mojí manželce psala nějaká Edita Jasnovidka Nováková, že je prokletá. Že jí proklela nějaká černovlasá žena, a pokud jí pošle 54 tisíc na účet, tak ji toho prokletí zbaví. Byla dost neodbytná, manželku to vyděsilo. Pak paní vědma dala slevu,“ napsal na web muž s přezdívkou Sieber.

Odsouzený David alias věštkyně Edita.

Přečtěte si
havran2
11. 9. 2019 • 05:55

Cikáni jsou vynalézaví, v Anglii si založili spolek otrokářů !

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.