Satoranský, Norisová a spol. z Policie Modrava: PŘIŠLI O BARÁKY NA ŠUMAVĚ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Satoranský, Norisová a spol. z Policie Modrava: PŘIŠLI O BARÁKY NA ŠUMAVĚ!

Policie Modrava
Policie Modrava (TV Nova)

Nejen rozmary šumavského počasí komplikovaly natáčení třetí řady veleúspěšného nováckého seriálu Policie Modrava. Po odvysílání prvních dvou sérií se zvýšil cestovní ruch na Šumavě o dvacet procent a během pár měsíců se prodaly všechny chalupy, v nichž štáb natáčel! A to nebyly zrovna nejlevnější...

Za chalupu na Srní, kde žil bývalý učitel Kintzl v podání Ladislava Mrkvičky (80), i chatu majora Koutného neboli Jaroslava Satoranského (79) nacházející se ve stejné lokalitě vyplázli zájemci podle informací Aha! kolem pěti až šesti milionů korun. A za osm milionů se měla letos střelit chalupa pošťačky Jany Bouškové (65) na Hrádkách.

Drsné natáčení
„Mělo to pro nás, bohužel, negativní dopad, protože se během pár měsíců prodaly všechny objekty, ve kterých jsme natáčeli. Bylo to opravdu mrknutím oka,“ prozradil Aha! režisér Jaroslav Soukup (72). „Vyjednávat s novými majiteli nebylo jednoduché a natáčení to rozhodně prodloužilo. Ale nakonec dílo je dokonáno a vše dopadlo dobře,“ pochvaloval si režisér.

Vše je autentické
Vznik třetí řady komplikovalo také počasí. Točilo se téměř nepřetržitě čtyři a půl měsíce, ať byly venku třicetistupňová vedra, nebo naopak hustě pršelo. Štáb pracoval od pondělka do pátku a někdy i o víkendu. „Když jsme třeba natáčeli v Sušici v Komerční bance, tak jsme tam mohli jen v sobotu, kdy byla mimo provoz. A podobných lokací bylo víc,“ zavzpomínal Soukup, který si zakládá na tom, že veškeré scény Policie Modrava se odehrávají v šumavských reálech, ať už jsou to interiéry nebo exteriéry. „Nic není natočeno v ateliéru, vše je autentické a nepřikrášlené,“ zdůraznil režisér. O to víc se všichni herci snažili dát do svých rolí vše a podat nejlepší výkon v každém záběru.

Maska plná červů
O maximální autenticitu se Jaroslav Soukup snaží dokonce i při natáčení mrtvol. Matyáš Řezníček (28), který si ve včerejším díle s názvem Maily ze záhrobí zahrál zavražděného majitele IT firmy, měl proto na obličeji masku prolezlou skutečnými červy! „Maska byla vyráběna tak, aby simulovala čtrnáct dní mrtvého člověka. Do speciální směsi tak maskér Roman Lochsmidt vmísil i živé larvy a červy,“ prozradil Aha! režisér. S touto směsí na obličeji musel herec vydržet hodinu. Z toho 45 minut ležel nehybně na zemi v hlubokém lese, než se obraz natočil, a trpělivě po sobě nechal lézt larvy.

Bude i čtvrtá řada?
K otázce, zdali se již chystá další řada, se režisér vyjádřil jasně. „Třetí řadu seriálu jsme zakončili dvaatřicátým dílem. Původně jsem si myslel, že seriál ukončíme první řadou, která měla šestnáct dílů. Nikdy mě nenapadlo, že natočím tolik dílů. A když se mě někdo zeptá, jestli bude čtvrtá řada, tak odpovídám, že nevím. Záleží to na tom, jestli budu mít dobré náměty – a těch moc není. Zajímavý příběh je základ, bez toho nic pořádného nevznikne. Řeknu vám jednu zkušenost – režisérů máte plné vlaky, ale dobrých scenáristů je málo. Takže pokud objevím dobré příběhy, možná bych do toho ještě naposledy šel...“

Policie Modrava: Při natáčení autonehody šlo o život!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
truelife89...@...
4. 9. 2019 • 08:17

Ohodnoťte můj mladý sexy zadek, pls - http­://i­.fra­sexe­.com 💋💋💋

aveneta
2. 9. 2019 • 09:18

Ano....slušný seriál prokreslený nádhernými pohledy do krajiny a oni vyšetřovatelé nemají ten "moderní" náhled namachrovanosti častý v jiných kriminálkách.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.