Slováci s Babišem vzpomínali na Povstání: Ale co ten Husák? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Slováci s Babišem vzpomínali na Povstání: Ale co ten Husák?

Andrej Babiš
Andrej Babiš (Foto Blesk - Jakub Poláček)

Ačkoliv ozbrojený odpor Slováků před 75 lety skončil porážkou povstalců, šlo o jasný signál, že s nacistickým Německem už obyvatelé nechtějí nic mít. Na tom se na oslavách shodli přítomní politici. Ne však už na tom, koho vychvalovat…

Do Bánské Bystrice, epicentra Slovenského národního povstání (SNP), se vedle tamních špiček sjeli i čeští politici, včetně premiéra Andreje Babiše (64, ANO). Prezidentka Zuzana Čaputová (46) v projevu řekla, že bez SNP by se Slovensko nestalo zemí s demokratickou a protifašistickou tradicí. Tamní předseda parlamentu Andrej Danko (45) zase ocenil roli Gustáva Husáka († 78), který se do povstání zapojil, což trochu zaskočilo Babiše. „Husák byl vězněn v 50. letech, ale samozřejmě po invazi (1968, pozn. red.) se stal symbolem normalizace,“ řekl pak Babiš, který Danka označil za »svérázného člověka«.

Na video s Andrejem Babišem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.