PLODY PODZIMU: Švestkové knedlíky
POTŘEBUJETE:
180 g tofu natural
1 ½ lžíce oleje
150 g celozrnné špaldové mouky (+ na obalení)
dětskou krupičku
sůl
1 vejce
300 g švestek
mletý mák, moučkový cukr a mletou skořici na posypání
V míse umixujeme tofu s olejem dohladka. Poté k nim přidáme mouku, krupičku, sůl, vejce a vypracujeme vláčné, přiměřeně husté těsto, které necháme chvilku odpočinout. Poté z něj uděláme váleček a odkrajujeme dílky, do kterých zapracujeme umyté, usušené a vypeckované švestky. Knedlíky obalíme v mouce, vkládáme do vroucí vody a vaříme 10 – 12 minut. Podáváme posypané směsí máku, cukru a skořice.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 36.