Natočil svou smrt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Natočil svou smrt!

Richard Ragland se utopil.
Richard Ragland se utopil. (Reprofoto YouTube)

Svědectví o jeho smrti vyplynulo na povrch až dva roky poté! Potápěč v blátě pod vodopádem Foster v americkém státě Tennessee našel GoPro kamerku... a na kartě byl ještě záznam, jak se tam její majitel Richard Ragland utopil – jen pár dní po svých 23. narozeninách.

„Pevně věřím, že k té malé kameře mě navedl sám bůh. Vždyť, když jsem se pod vodopád ponořil, viděl jsem na dně jen malý kousek nějakého šroubku, vše ostatní bylo úplně pokryto nějakým sajrajtem a bahnem,“ uvedl potápěč Rich Aloha pro televizi WSB.
Ještě větší náhodou je, že se z GoPro kamerky podařilo dostat neporušený záznam. Jak se později ukázalo, byly to poslední vteřiny mladíkova života.



Ragland zemřel 4. června 2017 poté, co si šel se skupinkou kamarádů pod vodopád zaplavat. Záznam z kamery ukazuje šťastného mladíka, který se směje a blbne ve vodě s kamarády. Není vidět, že by měl nějaké problémy, které by mohly vést k jeho utopení. „O tom je život,“ je slyšet Raglanda stojícího po pás ve vodě. „Když jsme obklopeni bratry a sestrami, cítíme, že žijeme. Rozhodli jsme se žít stylem, který jiné lidé nežijí. To je jenom začátek, to je jenom začátek.“
Ale v nějaký okamžik po těchto slovech se dostal pod vodu a už nevyplaval...
 Rich Aloha dovezl osobně kameru i s záznamem mladíkovým rodičům. Matka Robin byla schopná prohlédnout si jen kousek záznamu, na zbytek nemá odvahu a psychické síly. „Byl to skvělý mladý kluk. Velmi nám všem chybí, uchováváme si ho v našich srdcích,“ uvedla poté, co vřele nálezci kamery poděkovala.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.