Masakr kvůli tisícovce: Vrah zasadil obětem přes 50 ran | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Masakr kvůli tisícovce: Vrah zasadil obětem přes 50 ran

Policejní rojnice hledala u Dyje vražednou zbraň.
Policejní rojnice hledala u Dyje vražednou zbraň. (Foto Aha! – Zdeněk Matyáš)

Nožem a sekerou zmasakroval zloděj (29) seniora (†89) a jeho podnájemnici (†44) v Břeclavi. Deset dnů po činu kriminalisté nemilosrdného vraha dopadli.

Do domku na břehu Dyje se vydal krást kolem půlnoci z 5. na 6. srpna. Když se důchodce vzbudil, bez mrknutí oka ho ubodal šesti ranami nožem. Ženu pak v amoku zasypal padesátkou ran nožem a sekerou. Bál se, aby ho neprozradili. Těla objevil syn zavražděné. Z hrůzné podívané se zhroutil.

„Brutalita obou vražd se vymyká všemu, co jsme v posledních letech viděli,“ řekl kriminalista Luděk Blahák. Útočník si z domku odnesl pouhou tisícovku. Víc nenašel. Starý pán doplatil na svou dobrotu. „V Břeclavi nezištně pomáhal bezdomovcům i drogově závislým,“ upřesnil kriminalista. Při tom se také vrah se seniorem před několika nedělemi seznámili. Podnájemnice pak měla osudovou smůlu, že byla v nesprávný čas na nesprávném místě.

Všechny stopy zajištěné na místě činu i výpovědi svědků nasměrovaly kriminalisty k pachateli. Ten se pak na policii, kam ho předvolali, k činu doznal. Dál ale nevypovídal. Za dvojnásobnou vraždu mu hrozí až doživotní trest.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.