Už dnes! Jeseteří úplněk! Co to znamená a co vám přinese? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Už dnes! Jeseteří úplněk! Co to znamená a co vám přinese?

úplněk
úplněk (iStock.com)

Srpnový úplněk se na obloze objeví už zítra přesně ve 14.29. Tomuto úplňku je ve znamení Vodnáře a severoameričtí indiáni mu říkali Jeseteří. V této době totiž nastávalo období lovu těchto velkých ryb. Co přináší nám? Inspiraci a také touhu vyrovnat se s traumaty minulosti.

Srpen je měsícem jeseteřích námluv, tou dobou vyplouvali z hlubiny do mělčích vod Velkých jezer, aby se třeli. A v tu chvíli byli zranitelní a dali se snadno chytat. Indiáni věřili, že pozřením jeho masa získají i sílu, hbitost a moudrost této dravé ryby.
Vodnář je znamení, které koresponduje s nespoutanou touhou i s tajemnými hlubinami, ze kterých se vynořují záblesky podvědomí. Stejně jako jeseteři, kteří vyplouvali z temných hlubokých vod Velkých jezer.

Když se řekne Vodnář

Základní energie Vodnáře: originalita, rebelství, pokrok, změna, vynalézavost, kreativita, ale také individualismus.

Barva: fialová

Základní živel: vzduch

Pozor na: osamění

Úplněk ve Vodnáři: Slunce ve Lvu

Základní solární živel: oheň

Doporučené rituály při úplňku: získání odvahy, nezávislosti, inspirace a vůdčích schopností, očištění od strachu. Vyhněte se jejich přerušování!

Pozor na zdraví

Pokud je úplněk ve znamení Vodnáře, měli by si lidé dávat pozor zejména na krevní oběh, pohlídat si problémy se srdcem a tlakem. Pozor by si měli dávat i ti, kteří mají potíže s křečovými žilami.

Nepřeje láskám na jednu noc...

Reklama a marketing, to jsou obory, které podle mnohých pod vládou Vodnáře vzkvétají. Vodnář nutí lidi chovat se trochu bláznivě, což přeje prodeji, na druhé straně, je třeba dávat pozor, aby vás lehkovážnost nepoškodila. Udržte si čistou hlavu.
Pozor na alkohol za volantem a lásky na jednu noc. Radujte se, ale tak, aby to nepřineslo kocovinu...

Rituál pro dosažení úspěchu

Během čtvrtečního úplňku ve Vodnáři je ideální čas pro rituál, jenž má přinést vítězství a úspěch. Dobře rozvažte, o co tedy opravdu usilujete. A jak na to?

*Své cíle si sepište na papír, dbejte na to, aby byly reálné.

*Vyberte si hudbu.

*Zapalte bílou, zelenou nebo oranžovou svíčku. Používejte rekvizity ve stejných barvách.

*Hudba hraje, svíčka hoří, zavřete si oči a představte si sami sebe, jak kráčíte ke svému vysněnému cíli. Představte si sebe uprostřed lidí, ke kterým chcete patřit, které obdivujete, kteří dosáhli toho, po čem toužíte. Prociťte to a pak udělejte první krok.

*Představte si sami sebe, jak jste hrdí na to, čeho jste dosáhli. Uvědomte si svou sílu, své kvality.

Podlehněte inspiraci

Úplňková inspirace ve Vodnáři může být velmi překvapivá, ale vyplatí se jí naslouchat. Může vás vybízet k cestování, ke splnění si dávných snů, k odložení strachu a k návratu k sobě. Jedna úplňková noc samozřejmě život nezmění, ale může vám dát impulz, který potřebujete, abyste se ke změně rozhoupali.

Magický rok s Aha!

Dvanáct měsíců, dvanáct úplňků. A každý jiný. I to je rok 2019. Deník Aha! vám přináší spolu s Petrou Alraune co čtyři týdny magickou stránku s rituály, »nápoji lásky«, domácím »čarováním«. A nevynecháme ani jiné magické dny...

NEBE 2019

21. ledna: Vlčí měsíc
19. února: Sněžný měsíc
21. března: Červí měsíc
19. dubna: Růžový měsíc
18. května: Květinový měsíc
17. června: Jahodový měsíc
16. července: Hromový měsíc
15. srpna: Jeseteří měsíc
14. září: Dožínkový měsíc
13. října: Lovecký měsíc
12. listopadu: Bobří měsíc
12. prosince: Chladný měsíc

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.