Labuťák spolkl návnadu: Tahali mu z krku rybářský háček! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Labuťák spolkl návnadu: Tahali mu z krku rybářský háček!

Odchycen putuje na operaci.
Odchycen putuje na operaci. (Foto Záchranná stanice Bartošovice, Martin Driečný, HZS MSK)

Nenasytný labuťák spolkl rybářskou návnadu. Zburcoval tak rybáře k záchranné akci. Háček uvízlý v krku byl mlsounovi odoperován a už je zpět u své rodinky na rybníku.

Labutí táta smutně plul po hladině rybníka Větrov. Visícího žlutého plováku u zobáku si všimli rybáři. „Obvolával jsem, koho se dalo. Záchrannou stanici i městskou policii v Karviné. Nikdo ale neměl jak labuť odchytit,“ líčil rybář Martin Driečný (35).
Posádka hasičů s motorovým člunem labuťáka polapila. „Háček, uvízlý až hluboko v krku, mu byl endoskopicky vytažen,“ uvedla Marcela Orlová (57) ze Záchranné stanice Bartošovice, jejíž pracovník si labuť převzal. Nadšení opeřence, který byl po týdnu vypuštěn za svou rodinkou, neznalo mezí.

Byla to pytlačka
Nad podivným plovákem připojeným k vlasci s háčkem kroutili hlavou rybáři. „Nikdy jsem takovou věc neviděl, to není rybářská montáž, žádný rybář u toho poblíž nebyl. Podle mě je to nějaký druh pytlácké návnady,“ řekl rybář Martin Driečný (35).

 Na video s labutí se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.