Manželka Hrušínského: Vztah s Jitkou Smutnou (67)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Manželka Hrušínského: Vztah s Jitkou Smutnou (67)!

Miluše a Jitka mají k sobě blízko i v soukromí.
Miluše a Jitka mají k sobě blízko i v soukromí. (Foto: archiv Blesku, profimedia)

Spadl jí do klína kšeft snů, za deseti tisícové honoráře se ale musela popasovat se složitou rolí. Miluše Šplechtová (61) bude muset v nekonečném seriálu Ulice předstírat lásku k ženě. Zahraje si lesbickou přítelkyni Jitky Smutné (67), která je na stejné pohlaví i v civilu. A na co se ještě můžete těšit na podzim na obrazovkách Novy?

Nikdy nic podobného nehrála a zkušenosti nemá ani ze soukromí. Přes 30 let je šťastně provdaná za herce Jana Hrušínského (64). Příležitost zahrát si v tak výdělečném projektu, jakým je Ulice, si ale nechtěla nechat ujít. A tak štábu na postavu lesbičky Jolany kývla. „Jsem v tom úplná novicka – lesbu jsem nikdy nehrála a jsem zvědavá, jak mě diváci přijmou. Podle mě to bude hodně diskutované, ale mě to přijde naprosto normální,“ komentovala Aha! svou roli s tím, že i doma měli radost, že bude mít hezkou práci.


Třešničkou na dortu pro ni prý bylo, když se dozvěděla, že její seriálovou přítelkyní bude Smutná. „Potěšilo mě to. Když jsem se dozvěděla, že budu hrát s Jitkou, musela jsem se smát. Nedávno jsem jí v jednom seriálu odloudila manžela a teď se do ní zamiluju. Jitka je moje dlouholetá kamarádka,“ pochvaluje si Miluše. Právě Smutná má s přiznáním lesbické orientace vlastní zkušenosti. V roce 1992 přišla na to, že ji přitahují více ženy, ale veřejnosti to přiznala až o deset let později. „To, že se linka mému životnímu příběhu podobá, ani nebyl můj nápad. Byl to nápad scenáristů a já jsem jim za to nesmírně vděčná. Ale není to můj příběh,“ okomentovala děj své postavy Marie, která je sestrou Rudolfa Hrušínského (73) coby Vlastimila Peška.


Příběhy českých zločinů
Úplnou premiéru budou mít Příběhy českých zločinů s investigativním novinářem Jankem Kroupou (45), který postupně odhalí pozadí reálných kriminálních příběhů.
Diváci se třeba blíže seznámí s detaily případu „heparinového vraha“ Petra Zelenky, který od května do září 2006 sprovodil ze světa sedm lidí a o dalších deset vražd se pokusil. Soudce ho tak poslal do vězení na doživotí.
Od 1. září, neděle 21:30

Policie Modrava: Počasí komplikovalo natáčení
Na obrazovky na podzim vtrhnou premiérové díly oblíbené kriminálky ze Šumavy. Štáb osm nových kriminálních příběhů ale skoro nenatočil! Pořádně zabrat jim totiž dávalo počasí. „Přívalové deště na Šumavě totálně rozmočily terén. Největší problém jsme měli při natáčení u chaty majora Koutného, kde auta nedokázala vyjet do svahu a štáb je musel opakovaně vytlačovat,“ popsal problémy režisér Jaroslav Soukup (72), a tím to nekončilo. V den natáčení první epizody od brzkého rána silně pršelo, obloha tmavá, temná atmosféra. Scény v kempu se musely přeložit o měsíc později,“ popsal režisér Jaroslav Soukup (72). Třetí řada je poslední, neboť Soukup už nemá námět na další díly.
Od 1. září, v neděli od 20:20



Tvoje tvář má známý hlas: Zazpívá i Jackuliak
Přitáhnout diváky chce Nova šestou řadou show Tvoje tvář má známý hlas. A konečně už odtajnila všechna jména účastníků. Mezi nimi se tak objeví i herec Ján Jackuliak (41), kterého si diváci pamatují jako násilníka v Ordinaci. „Je to velká výzva. Dlouho jsem netancoval, o zpívání raději hovořit nebudu, protože spíše recituji,“ komentoval svou účast.
Od 7. září, sobota 20:20

Specialisté: Hána nahradil Zadražila
Nová postava na podzim přibude i do premiérových dílů Specialistů. Z mravnostního oddělení do týmu vyšetřovatelů přejde kapitán Martin Kovář. Toho si zahrál herec Jiří Hána (42) a nahradí tak Jana Zadražila alias kapitána Čermáka, který v posledním předprázdninovém dílu zemřel. Hána měl se svou rolí dost napilno – v průběhu natáčení musel projít základním výcvikem se zbraní. „Byl jsem hozen do hluboké vody a rovnou se učil plavat. Hned první natáčecí den mě čekala scéna se střelnou zbraní,“ popsal herec.
Od 26. srpna, každé pondělí 20:20



Ordinace v růžové zahradě: Nastupuje Godla a Termerová
Do manželství Čestmíra Mázla alias Petra Rychlého (53) s Alenou v podání Michaely Badinkové (40) zasáhne jeho atraktivní spolužák z medicíny Martin, kterého ztvární Pavel Řezníček (52). V několika epizodách si zahraje i modelka Simona Krainová (46), a to krásnou právničku z Martinovy blízkosti. Do života Boba Švarce – Martina Zounara (52) – se vrátí matka Libuška, herečka Lenka Termerová (72), kterou roky neviděl. Diváci budou nově sledovat jeho bratra Ludvu, kterého nikdy nepoznal. Zahraje si ho cikán Franta z Mostu! alias Zdeněk Godla (44), který zápolil s velkým množstvím textu. 
Od 27. srpna, úterý a čtvrtek 20:20



První polibek Miluše Šplechtové:

Video se připravuje ...


VŠECHNY TRUMFY NOVY PRO PODZIM 2019 NAJDETE ZDE




Přečtěte si
rydlo
18. 10. 2019 • 21:48

Když už je herečka lesba, je to její věc, ale když jí ještě v seriálu napíší roli na tělo a hraje tam vlastně samu sebe a má tam oproti jiným postavám dost široký prostor, nějak ta Ulice přestává bavit. Šplechtová tu roli omlouvá asi jen proto, aby si lidé nemysleli, že je také lesba. Scénaristé už asi neví, čím by Ulici udělali zajímavou, napřed černoch, teď lesba, ještě tam schází nějaký nelegální migrant, nebo něco jako Gréta, aby obsazení osob v seriálu bylo vyvážené!

Volejbal
9. 8. 2019 • 11:46

-bello- 02:11
Paní Šplechtovou neznáš a vzápětí ji nazveš trapnou.
Hrušínského syny nesnášíš, ale na TV nekoukáš - odkud máš tu averzi?
Děkuji za odpověď.

-bello-
9. 8. 2019 • 02:11

Jitka Smutná je úžasná divadelní herečka, seriály neznám, na TV nekou­kám.Šp­lechto­vou jako herečku taky neznám.
Rudolf Hrušínský st. byl dobrý herec, ke stáru ale přehrával a ta jeho "civilnost " v rolích byla na hraně a mě rozčilovala.Ve skutčnosti to byla pak monotónní nuda. Hrušínského syny vůbec nesnesu a Šplechotová je trapná.Co to tady kecá?Proč, když je to normální tu roli okecává, přededem omlouvá! Být Smutnou, odmítnu s tou komedií hrát . ?!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.