Soud řeší záhadu už 10 let: Dvě vraždy bez těl! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Soud řeší záhadu už 10 let: Dvě vraždy bez těl!

Obžalovaný Pavel N. (44) přichází k soudu.
Obžalovaný Pavel N. (44) přichází k soudu. (Foto Aha! – Michal Charbulák, ara)

Záhadnou »vraždu bez těl« řeší už skoro 10 let české soudy. Podle obžaloby v roce 2009 Pavel N.  (44) zavraždil v Přerově otce a jeho manželku, aby se zmocnil jejich domu.

Pavel N. byl před dvěma roky usvědčen z přípravy vraždy své tety. Podle soudu měl zavraždit i svého vlastního otce a jeho ženu. Motivem měl být spor o dům otce. Ten z něj chtěl syna údajně vyhodit.


Třikrát byl zproštěn
Zatímco soudy prohlásily manžele za mrtvé, obžalovaný tvrdí, že otec žije, a to zřejmě v zahraničí. „Obžalobu nechápu, nic jsem nespáchal, nikoho jsem nezavraždil. Policie na mě má spadeno, manipuluje s důkazy v můj neprospěch, postupuje nezákonně,“ řekl. Muž byl už třikrát zproštěn obžaloby u krajského soudu, Vrchní soud však rozsudek vždy zrušil.

Na neurčito
Soud se zřejmě ještě potáhne. Jelikož se znovu řeší příprava vraždy tety, »otcovražda« bude asi muset počkat. „Bylo vypsáno pět termínů k jednání tento týden. Není však vyloučeno, že nebudou dodrženy a další soud bude odročen na neurčito,“ sdělil státní zástupce Vít Legerský.

Co se stalo?
Pár zmizel v listopadu 2009. V domě se našly krvavé stopy na zdech a na podlaze. Podle znalců byl rozsah stop takový, že následky zranění nemohli lidé v domě přežít. Na místě činu i v autě se našla DNA a pachové stopy obžalovaného. Podle obžaloby měla muži s vraždou otce pomáhat jeho matka. Ta však zemřela v roce 2012 krátce po jednom z osvobozujících rozsudků.

Palcát na tetu
Pavel N. byl před dvěma lety odsouzen na 13 let za přípravu vraždy své tety, která měla spravovat dům po zmizelém otci obžalovaného. Vyráběl si údajně na její vraždu palcát. Před rokem mu byl trest snížen na osm let, aktuálně byl rozsudek zrušen a navrácen k novému projednání. Muž proto putoval z výkonu trestu zpět do vazby.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.