Šéfredaktorka Meghan... Půlroční experiment módního magazínu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Šéfredaktorka Meghan... Půlroční experiment módního magazínu

Vévodkyně Meghan
Vévodkyně Meghan (Profimedia.cz)

Poprvé za 103letou historii britské edice Vogue se vedení slavného módního magazínu rozhodlo svěřit jedno jeho číslo hostujícímu šéfredaktorovi. Respektive šéfredaktorce. Této nebývalé výsady se totiž dočkala vévodkyně Meghan (37).

Na starosti měla mj. výběr obálky, fotografů a osobností, které se v zářijovém vydání objeví. Hlavní téma publikace, na jejímž obsahu Meghan spolupracovala s šéfredaktorem Edwardem Enninfulem (47) přes půl roku, bylo dané: Silné ženy, jež svou odvahou přispěly ke změně ve společnosti a které, jak ostatně hlásá i hlavní titulek, v sobě našly „Sílu ke změně“.

Novinář Harry

Někdejší americká herečka, která letos v květnu dala princi Harrymu syna Archieho (2 měs.), si se zadáním poradila originálně. Žen totiž vybrala rovnou 15. „Věřím, že jsem zvolila dobře a dámy budou čtenáře inspirovat stejně, jako inspirují mě,“ uvedla vévodkyně, do jejíhož výběru se dostaly mj. herečky Jane Fondová (81) a Salma Hayeková (52), novozélandská premiérka Jacinda Ardernová (39) čimladičká švédská aktivistka a bojovnice za ochranu klimatu Greta Thunbergová (16).

Kromě jejich vizitek a příběhů najdou čtenáři v zářijovém Vogue i obsáhlý a prý nečekaně otevřený rozhovor s Michelle Obamovou (55), který s někdejší první dámou USA vedla sama Meghan, či interview prince Harryho (34) s populární britskou primatoložkou Jane Goodallovou (85).

Prázdné okno? Zrcadlo!

Na titulní straně s fotkami patnácti inspirativních žen zůstalo jedno okénko prázdné. „Symbolizuje zrcadlo, protože sílu změnit svět v sobě může objevit i samotný čtenář,“ vysvětlila Meghan.

 Kate a Meghan na Wimbledonu



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.