Fotbalová Amfora slaví 45 let: Nejvíc se změnil Rosák! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Fotbalová Amfora slaví 45 let: Nejvíc se změnil Rosák!

První tým Amfory. Bane Ivovič, hráč Partizanu Bělehrad Vladimír Táborský, hráč Sparty Jiří Panzner, redaktor Čs. sportu Zdeněk Toufar, fotbalový nadšenec Jiří Schelinger, zpěvák Petr Salava, prezident Amfory Werner Kotas, bývalý brankář Sparty (dolní řada zleva) Dušan Smoljanič, hráč Partizanu Bělehrad) Jiří Dušek, pořadatel v Klubu mládeže Amfora Rudolf Götz, vedoucí Klubu mládeže Michalská František Ringo Čech, všeuměl Jan Slepička, redaktor Čs. televize
První tým Amfory. Bane Ivovič, hráč Partizanu Bělehrad Vladimír Táborský, hráč Sparty Jiří Panzner, redaktor Čs. sportu Zdeněk Toufar, fotbalový nadšenec Jiří Schelinger, zpěvák Petr Salava, prezident Amfory Werner Kotas, bývalý brankář Sparty (dolní řada zleva) Dušan Smoljanič, hráč Partizanu Bělehrad) Jiří Dušek, pořadatel v Klubu mládeže Amfora Rudolf Götz, vedoucí Klubu mládeže Michalská František Ringo Čech, všeuměl Jan Slepička, redaktor Čs. televize (Foto Aha! - Martin Přibyl, archiv Amfory)

Slaví půlkulatiny. Fotbalový klub Amfora vznikl před 45 lety a asi nejvíc se za ty roky změnil Jan Rosák (71). Nosil bujnou hřívu, tehdy tmavou. „Začínal v útoku a dával i hodně gólů,“ prozradil na něj prezident klubu Petr Salava (63). 

Jak šel čas, posunul se Honza do obrany. A potom sezase vrátil do přední linie. „Udělal jsem velký fotbalový oblouk,“ říká sám Rosák

Mezi prvními členy Amfory byli také herec Jiří Hrzán (†41) a zpěvák Jiří Schelinger (†30). Bohužel byl Hrzán i první, kdo ji opustil. „Nebeská jedenáctka má už jednatřicet členů,“ prozradil Petr Salava. Poslední, kdo navždy opustil tým Amfory, byl zpěvák Karel Štědrý (†80). Na zesnulé kamarády samozřejmě členové zavzpomínají a věnují jim minutu ticha, výkopářka Jitka Zelenková (69) zazpívá skladbu Z výšky nebes. Pak už se bude slavit.

„Sejdeme se na speciálním galavečeru v pražském Divadle Hybernia. Rád bych oslovil všechny naše soupeře, pro které jsem připravil sto VIP vstupenek. Dostanou je ti, kteří se nám co nejdříve ozvou,“ upozornil Salava. Galakoncert se koná 19. listopadu od 19 hodin a účast přislíbily stovky celebrit. V rámci večera se bude hrát, zpívat, vzpomínat a vyznamenávat. Amfora sehrála za 45 let už 714 zápasů a představila se v 35 zemích světa. Nejvíc se ale pamětníci i nováčci těší na utkání 15. září v Sadské v 10.30 hodin. Právě tady hráli jedno z prvních utkání 10. června 1975.

 Jan Rosák: Po příletu z natáčení Pevnosti Boyard přišla katastrofa!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.