Další schůzka kvůli vládní krizi: Žádné řešení a útěk před odpůrci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Další schůzka kvůli vládní krizi: Žádné řešení a útěk před odpůrci!

Video se připravuje ...

S důvěrou, že to tenkrát dopadne a prezidenta Miloše Zemana (74) obměkčí, nakráčel včera premiér Andrej Babiš (64, ANO) do zámku v Lánech. Na v pořadí už devátou schůzku kvůli vládní krizi, která se vleče přes dva měsíce!

„Myslím, že se to vyřeší dneska. Budu informovat předsedu (ČSSD, pozn. red.) Jana Hamáčka,“ řekl totiž před podvečerní schůzkou Babiš. V Masarykově pracovně pak hradní mluvčí Jiří Ovčáček pořídil snímek dvou vysmátých státníků ve vyletněném oblečení – Zeman zvolil růžovou košili, Babiš světlý oblek. Na talířcích pak byly lehké koláče s tvarohem.

Méně »lehoučká« ale byla konverzace, do které se měli už poněkolikáté pustit. Na konci května podal demisi stále ministr kultury Antonín Staněk (53, ČSSD), jehož Zeman tvrdošíjně odmítal odvolat. Nedávno slíbil, že jej odvolá do konce července. Nechtěl ale říci, že jmenuje na jeho místo nominanta ČSSD Michala Šmardu (44). A nejmenuje-li Šmardu, chtějí »oranžoví« opustit koalici. Výsledek? Jako v předchozích případech v podstatě nijaký. Babiš totiž včera nejprve ujel bez vyjádření pro média – měli ho zneklidnit demonstranti, kteří naráželi transparenty na jeho údajný střet zájmů kvůli čerpání dotací – pak vydal následující prohlášení na sociální síti: „O nominaci na post ministra kultury rozhodne (prezident, pozn. red.) přibližně v polovině srpna.“ S Hamáčkem mají mluvit dnes.

Mladí sportovci pískají na Andreje Babiše při zahájení dětské olympiády:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.