Za hodinu nasbíral osm kilo hřibů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Za hodinu nasbíral osm kilo hřibů

Hřib královský
Hřib královský (Foto pro Aha! – Jiří Dubec, ara)

Rostou sice jen tam, kde je vlhko, ale rostou. A nádherné! Jiří (58) z Kutnohorska, dodržel slovo, které dal v úterním Aha!, a včera ráno hned po noční vyrazil do lesa na houby. Po zhruba hodinové procházce měl plný koš.

Čtenář Aha! se již před dvěma dny pochlubil s nedělní »tučnou« houbovou kořistí a prozradil, že se těší na Velkou houbovou kuchařku Aha!. Aby mohl vyzkoušet nové zajímavé recepty už dnes, šel si nasbírat čerstvé houby. Také prý chtěl vyzkoušet, jestli nedělní úroda nebyla náhoda. „Do lesa jsem přišel v půl sedmé. Za hodinu a čtvrt jsem nasbíral zhruba osm kilo převážně hřibů smrkových a hnědých,“ řekl radostně.

Od neděle lesy na Kutnohorsku podle něj zaplavují houbaři. „V neděli jsem nepotkal živáčka. Teď už byla u lesů spousta aut,“ vysvětlil. Hub je prý ale v lese stále dost. „Když takto rostou, nosí manžel domů takové množství i čtyřikrát do týdne,“ prozradila jeho žena Jaroslava.

Jiří z Kutnohorska se svým úlovkem.



Co s nimi?
Jiří prý určitě vyzkouší některý z nových recpetů od Aha!, ostatní pak s manželkou zpracují tradičně. Udělají zásobu do mrazáku a něco nasuší na zimu. Pochutnají si na řízcích, houbovém tataráku, kulajdě a flekách s houbami.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.