Předpověď počasí děsí: Ničivé peklo a pak ... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Předpověď počasí děsí: Ničivé peklo a pak ...

Úmorná vedra vystřídají silné bouřky s krupobitím.
Úmorná vedra vystřídají silné bouřky s krupobitím. (Profimedia.cz)

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) opět vydal varování. Zničující vedra sice končí, jenže je mají už v průběhu dneška vystřídat silné bouřky a ničivé krupobití. Kde bude nejhůře?

Dnešní výstraha před extrémními teplotami a intenzivními bouřkami platí podle webu Tn.cz téměř pro celou republiku. Vedro na nás v plné síle udeří hodinu před polednem a potrvá asi do osmi do večera. Bouřky pak meteorologové předpovídají až do půlnoci.

„Ráno na západě Čech, během dne i jinde tvorba kupovité oblačnosti a postupně na většině území přeháňky nebo bouřky, zejména v jihovýchodní polovině území i velmi silné bouřky s nárazy větru kolem 90 km/h a kroupami přes dva centimetry. K večeru na severozápadě ustávání srážek. Nejvyšší denní teploty 32 až 37 °C," zveřejnili k pondělnímu počasí meteorologové.

Konečně ochlazení

Teploty pak významně poklesnou už v úterý. Podle aktuálního odhadu by měly být nižší o deset i více stupňů. Má být skoro jasno až polojasno, zpočátku zvětšená oblačnost a na jihu a východě místy občasný déšť. Nejnižší noční teploty budou 15 až 11°C, na jihu a východě kolem 17°C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C, na jihovýchodě až 29 °C.

Pokles teplot bude pokračovat i ve středu. „Bude převážně jasno. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C, na východě kolem 13 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C, na jihu až 27 °C," odhaduje ČHMÚ. Čtvrteční počasí by pak mělo být shodně se středou.

V pátek opět přijde oteplení, ale přes tropickou třicítku se teploty údajně nepřehoupnou. Má být jasno až polojasno, v noci teploty mezi devíti a třinácti stupni. Přes den to bude 24 až 28 °C.

Vyhlídky na víkend jsou pak následující: „Polojasno, přechodně až oblačno a ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 14 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 28 °C," dodává k týdenní předpovědi podle citovaného webu ČHMÚ.

Přečtěte si
mcyzmkanc@...
2. 7. 2019 • 10:17

Přejít na SpFling.com - skvělé seznamka pro dospělé s inteligentní vyhledávací systém najít sex partnera!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.