Oakley Nimmo (†5): Sbohem, plukovníku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Oakley Nimmo (†5): Sbohem, plukovníku!

Oakley se po nemocnici proháněl v maskáčích a s flintou.
Oakley se po nemocnici proháněl v maskáčích a s flintou. (Foto Facebook)

Maličký River »Oakley« Nimmo si ze všeho nejvíc hrál na vojáky, jeho dětským snem bylo sloužit vlasti. Velení Národní gardy mu sen splnilo, bohužel ale jen posmrtně... Malý »vojáček« v pěti letech zemřel na rakovinu.

Oakley byl malý bojovník, nejradši oblékal maskáče a střílel z dětské flinty... Jenže bojovat musel hlavně se zákeřnou chorobou. Byl mu pouhý rok, když mu diagnostikovali neuroblastom, rakovinu nervové tkáně.
Po dvou letech operací, chemoterapií a transplantace kostní dřeně – podpořené i sumou 1,2 milionu Kč z dobročinné sbírky – se zdálo, že hydru porazil. Jenže nádor metastazoval! V květnu ještě hošík oslavil páté narozeniny, minulý čtvrtek zemřel...


Státní pocta
„Oakley většinu života strávil bojem o život, bojoval s úsměvem ve tváři,“ napsala rodina v nekrologu. „Často říkal, že až vyroste, bude »vojáčkem«, jak to nazýval.“
Jeho nešťastný příběh dojal mnohé, o finanční ani morální podporu neměl nouzi. Nakonec Oakley odešel i s vojenskými poctami. Máma Shelby totiž vyzvala vojáky a veterány, ať přijdou na úterní pohřeb v uniformách. A přišla jich spousta, úplně cizích lidí, které boj malého válečníka vzal za srdce!
A co víc, příslušníci arkansaských ozbrojených sil přinesli velikou poctu. „Vzhledem k mimořádné důvěře ve vlastenectví, čest, věrnost a schopnosti, jaké River Oakley Nimmo projevuje, mu uděluji hodnost čestného plukovníka v arkansaské Národní gardě,“ stálo v rozkaze, který podepsali arkansaský guvernér Asa Hutchinson a generálmajor Mark Berry.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.