Obří úlovek Vladimíra (52) z Lounska: Štika dlouhá jako malé dítě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Obří úlovek Vladimíra (52) z Lounska: Štika dlouhá jako malé dítě

Dostat obra z vody byl obtížný úkol. Problém štiku udržet měl rybář i při focení.
Dostat obra z vody byl obtížný úkol. Problém štiku udržet měl rybář i při focení. (Foto Aha! – Michal Israel Volf, Profimedia.cz)

Kapitální úlovek se podařil rybáři Vladimíru Peroutkovi (52), který právě v těchto dnech tráví dovolenou u vody v Černčicích u Loun. V Ohři chytil obří štiku velkou jako šestileté dítě.

„Na délku má 120 centimetrů, a když jsem ji vážil, tak ručička ukázala šestnáct kilo,“ pochlubil se rybář, který na štiku nastražil malou rybku. Jak ale přiznává, vylovit takový kus mrskajícího se masa z řeky není nic jednoduchého. „Štika má tendenci se schovávat, takže pořád zaplouvala pod břeh a kameny, proto se také trochu odřela,“ popsal. Sám rybaří od útlého dětství a podobných úlovků má na kontě už několik. „Například v roce 2006 jsem taky chytil pořádného macka, měl ještě o devět centimetrů víc, ale zas nebyl tak vykrmený,“ vzpomíná Peroutka. A zasní se: „Chtěl bych ještě chytit alespoň dvoumetrového sumce, ten mi sbírce úlovků chybí.“ 

Víte, že...
...největší štika ulovená v Česku měla 137 cm a 27 kg? Vytažena z vody byla v roce 1988.

Více najdete v tištěném vydání Nedělního AHA!.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.