Do Varů míří Julianne Mooreová z Hannibala: Troška se na těší její půvab | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Do Varů míří Julianne Mooreová z Hannibala: Troška se na těší její půvab

Julianne Moorová
Julianne Moorová (profimedia.cz)

Dlouhé vyjednávání o letošní zahraniční hvězdě karlovarského filmového festivalu je u konce. Jiří Bartoška (72) přivítá Julianne Mooreovou (58)! Držitelka Oscara za snímek Pořád jsem to já, která zazářila také po boku Anthonyho Hopkinse (81) ve filmu Hannibal, převezme na zahájení Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

„Vybrali jsme si Julianne a ona nám za to přiveze a uvede nejnovější snímek Po svatbě. Já ho ještě neviděl, abych si nezkazil překvapení. Mám ji moc rád a nejvíc se mi líbila ve snímku Magnolia. Ona má prostě všechno, krásu, půvab, talent... No těším se na setkání,“ řekl Aha! prezident Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Jiří Bartoška. S americkou hvězdou přijede také její fešný manžel Bart Freundlich (49), který k filmu napsal scenář a také ho režíroval. Kámen ze srdce ale Bartoškovi ani tak nespadl. „Já vždycky říkám, že hvězdu nemáme, dokud nestojí na červeném koberci. Nikdy nevíte, co se může přihodit,“ poznamenal.

Návrat zlobivého brášky Afflecka
Po dvou letech se do Varů vrátí Casey Affleck (43). Mladší a zlobivější bráška slavnějšího Bena Afflecka (44) na festivalu představí svůj režijní debut Světlo mého života, ve kterém si i sám zahrál po boku Elisabeth Mossové (36).

Přiletí i »ostrá« Patricia
Na slavnostním zakončení festivalu převezme Křišťálový glóbus Patricia Clarksonová (59). Diváci si ji mohou pamatovat z filmů Zelená míle, Dogville, Večeře s April či seriálu HBO Ostré předměty, za který již získala Zlatý glóbus.


Malek odmítl
Dobře ví, o čem mluví. Na seznamu pozvaných hvězd byl letos také Rami Malek (38), představitel zpěváka kapely Queen Freddieho Mercuryho (45) ve filmu Bohemian Rhapsody. Oscarový herec musel pozvání odmítnout. V daném termínu totiž natáčí novou bondovku. „To se tak stane. V červnu a červenci se filmy točí nejvíce. Je hezké počasí a herci jsou vytíženi od rána do večera. Proto musí pozvání odmítnout, ale pokaždé mi mile řeknou, ať na ně rozhodně nezapomenu příští rok,“ dodal Bartoška s úsměvem.

Na video s Julianne Moorovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.