Tyra Banksová (45): Tohle je mé nové já…a pořád sexy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Tyra Banksová (45): Tohle je mé nové já…a pořád sexy!

Odpočinek na plái si s malým miminkem nějakou dobu neužije.
Odpočinek na plái si s malým miminkem nějakou dobu neužije. (Facebook, Instagram)

V roce 1997 se stala vůbec první Afroameričankou, která pózovala na titulce plavkového speciálu Sports Illustrated. O dvaadvacet let později je tady znovu! A zase se zapsala do historie. Tyra Banksová (45) je nejstarší modelkou, jež se kdy na hlavní stránce prestižního magazínu objevila. Je tak velkou motivací pro všechny dámy, které o sobě na hranici padesátky začínají pochybovat.

Na vrcholu díky jedné fotce

S modelingem koketovala od střední školy a už tehdy bylo jasné, že tahle holka má zkrátka talent. Ve svých 18 letech měla na kontě pětadvacet »odchozených« přehlídek v rámci Pařížského týdne módy a poté, co se její tvář objevila na titulce časopisu Sports Illustrated, začala její hvězda strmě stoupat.

Tyra se objevila v řadě televizních seriálů, filmů a v roce 2003 se stala moderátorkou a porotkyní v reality show Amerika hledá topmodelku. Každoročně vydělávala kolem 18 milionů dolarů (v přepočtu asi 414 milionů korun). Možná proto, že peněz má už víc než dost, možná i kvůli tomu, že v nejlepším se má přestat, ohlásila Banksová v roce 2006 odchod do modelkovského důchodu. Teď se ale vrací a je snad ještě atraktivnější než kdy dřív. A to i přesto, že má o nějaké to kilo navíc.

Mít se rád je základ

„Nabídku od Sports Illustrated jsem se rozhodla přijmout, protože ten časopis změnil můj život,“ vysvětluje důvody svého comebacku Tyra. „Jsem zpátky, protože chci ukázat, kam jsem se za těch 22 let posunula.“ V případě Banksové nejde ani tak o proměnu fyzickou, jako spíš o tu psychickou.

Dle svých slov se totiž modelka naučila nezabývat se tím, co si o ní myslí ostatní, a mít ráda samu sebe – třeba i s drobnými nedostatky. „Rozhodla jsem se, že před focením shodím nějaké to kilo, aby lidi mohli říkat: Ta Tyra vypadá úplně stejně jako před lety,“ vypráví Banksová. „Domluvila jsem si konzultaci s výživovou poradkyní, která mi sestavila dietní plán. Jenže pak jsem přišla domů a spolu s mamkou a synem jsem snědla všechnu zmrzlinu, která byla v mrazáku. A uvědomila jsem si, že nemám důvod hubnout. Tohle jsem přece taky já!“

Ačkoli za dobu, kdy se neprocházela po přehlídkových molech, přibrala Tyra 11 kilo, má postavičku pořád jako ze žurnálu. Nevězí za ní ale dlouhé hodiny v posilovně, nýbrž jediná prostá věc: spokojenost a radost ze života.

Celý článek najdete v tištěné verzi nedělního Aha!



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.