Argentinka Rocio: Porodila dva páry dvojčat! Šance 1:70 milionům | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Argentinka Rocio: Porodila dva páry dvojčat! Šance 1:70 milionům

Miminka se narodila předčasně, ale prý se mají k světu.
Miminka se narodila předčasně, ale prý se mají k světu. (Foto Profimedia.cz)

Porodní klinika v argentinském Paraná se stala dějištěm události, která nemá daleko k zázraku. Jistá žena (32) tu přivedla na svět dva páry identických dvojčat. Šance, že se něco takového stane, je podle odborníků 1:70 milionům!

Novopečenou mámu označují tamní média pouze křestním jménem Rocio. Byť porodila dvě dívenky a dva chlapečky, nejde o čtyřčata, nýbrž o dvoje identická dvojčata – každý pár měl vlastní placentu. „Obě holčičky mají totožný genetický kód, rozdílný od obou hochů. Je to velmi, velmi neobvyklé,“ vysvětlila gynekoložka Mercedes Cabrera z Rawsonova institutu, kde Rocio porodila.

Sedm let snah

Miminka přišla na svět císařským řezem dva měsíce před termínem, a byť zatím zůstávají na klinice, prý se mají k světu. „S manželem jsme se snažili počít sedm let. Když mi lékaři řekli, že čekám čtyři děti, byla jsem šťastná, ale současně jsem se bála, jestli budou všechny v pořádku,“ svěřila se Argentinka. „Podobných případů, kdy se narodí dvoje dvojčata, bylo prý na světě zaznamenáno jen pár. Takže jsme teď vlastně všichni slavní,“ usmála se.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.