Hasiči i záchranka na natáčení Specialistů! Kvůli Štáfkovi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Hasiči i záchranka na natáčení Specialistů! Kvůli Štáfkovi!

Video se připravuje ...

S ohněm si není radno zahrávat. Na vlastní kůži se o tom předsvědčil i herec Jakub Štáfek (28). Ohnivé peklo se pro hvězdu seriálu Specialisté neobešlo bez následků. Víc než plameny ho potrápil nepříjemný dým.

„Herecky nešlo o nijak složitou scénu. Paradoxně nejtěžší bylo uvolnit prkna, abych se mohl dostat do hořící místnosti. Pak jsem se jen trochu nadýchal kouře. Páchl jsem jak uzená makrela...“ zavzpomínal na natáčení dramatických scén z pondělního dílu představitel kapitána Panenky, který se nakonec u hořící scény zapotil méňě neý expert na speciální efekty Martin Oberlander ze společnosti SFX.

„Potřebovali jsme vytvořit iluzi hořícího domu, ale budova nesměla být nijak poškozena,“ přiznal odborník. „Rozhodli jsme se proto použít hořák, ze kterého do záběru šlehaly vysoké plameny. Umístili jsme ho v dostatečné vzdálenosti od herců, aby se při akci nepopálili, a do místností domu pustili kouř,“ popsal přípravu v exteriérech. „To stačilo, aby vznikl dojem hotového inferna. Lidský mozek totiž funguje tak, že si kouř automaticky spojí s plameny a scéna působí důvěryhodně,“ prozradil jeden z filmařských triků. Jak moc reálně požár působil, o tom se můžete přesvědčit dnes večer na Nově.

Na video s Jakubem Štáfkem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
skspetr
13. 5. 2019 • 14:19

Najdětee naahé ženy ve vašem
mestě zdee : nome.ga/nahe

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.