Nová atrakce na pražském Václavském náměstí: Kašna u muzea září barvami | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nová atrakce na pražském Václavském náměstí: Kašna u muzea září barvami

Měnit barvy umí kašna vertikálně...
Měnit barvy umí kašna vertikálně... (Foto Aha! – David Malík)

Skoro jako v Las Vegas! Kašnu u Národního muzea poprvé v historii rozsvítila barevná světla. Umí předvést na 20 tisíc různých barevných kombinací. Tři minuty dlouhou show si užijete každou půlhodinu.

„V rámci rekonstrukce bylo do kašny instalováno 37 světel, která umožňují v základním módu vytvořit až 20 000 různých barevných kombinací,“ řekla Aha! mluvčí muzea ﷯Kristina Kvapilová. Davy kolemjdoucích mohou barevná »kouzla« obdivovat každý den od 21.﷯00 do půlnoci, a to až do konce října, kdy bude nutné fontánu zazimovat.

Akce v muzeu

Opravené Národní muzeum láká návštěvníky i na vstupné do historické budovy. K tomu dostane každý návštěvník od května zdarma vstupenku na pět dní do sousední nové budovy, Náprstkova muzea, Českého muzea hudby, Národopisného muzea, Národního památníku na Vítkově, lapidária na holešovickém V﷯ýstavišti a muzeí Antonína Dvořáka a Bedřicha Smetany. Do všech devíti objektů muzea tak bude plné vstupné stát 260 korun, snížené 170 a rodinné 440 Kč.

Je stará 129 let

Kašna před Národním muzeem pochází z roku 1890. Na čestném místě fontány měl podle původního stavebního plánu muzea stát kníže Václav na koni. Pak se ale plány změnily a stavitelé Václava posunuli níže na Václavské náměstí. 

Plejtváka myšoka zrestaurují

Symbol muzea, obrovská kostra plejtváka, zase visí už od středy v jednom z výstavních sálů. V létě se dočká restaurace a nové konzervace. Zájemci pak mohou být svědky všech těchto prací.



Přečtěte si
vigela
9. 5. 2019 • 09:59

Porovnávat historickou Prahu s Las Vegas mi přijde nevkusné. Stejně jako barevný vodotrysk.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.