Had vyděsil lidi ve vlaku: Potřetí na stejné trati! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Had vyděsil lidi ve vlaku: Potřetí na stejné trati!

Korálovka se včera houpala na závěsu v kupé.
Korálovka se včera houpala na závěsu v kupé. (Foto Aha! – Jiří Čada, MP Č. Budějovice, Plzeň)

Poplach ve vlaku. Červeno-černý had vyděsil cestující z Českých Budějovic do Brna. Plazil se po závěsu v kupé. »Černého« pasažéra lapila speciálně vyškolená odchytové hlídka strážníků.

Takového spolucestujícího žena, která se včera před osmou hodinou ranní uvelebila ve vlaku, rozhodně nečekala. Když spokojeně lezoucího krasavce zahlédla, zalarmovala městskou policii a vlak nevyjel. Jakmile odchytáři dorazili, všem se ulevilo. „Naštěstí se jednalo o nejedovatou korálovku,“ uvedla mluvčí českobudějovických strážníků Věra Školková.

V bezpečí se rázem ocitli nejen cestující, ale i zatoulaný plaz. „Korálovku sedlatou strážníci převezli do péče zoo v Hluboké nad Vltavou,“ dodala Školková. Jak se plaz dostal do vlaku, zůstalo záhadou. Žena hadí anabázi srdnatě ustála. Dokonce prý ani své místo v kupé neopustila. Kvůli zásahu se odjezd vlaku zpozdil o 20 minut.

Kdo je vypouští a proč?

Příliš náhod najednou. Korálovky začínají být ve vlaku Plzeň – České Budějovice – Jihlava – Brno atrakcí. České dráhy stojí před velkou hadí záhadou. Včera to bylo již potřetí během pěti měsíců, kdy byla ve stejném spoji mezi Plzní a Českými Budějovicemi objevena korálovka. Dvě dokonce ve stejný den v měsíci.

První našel zaměstnanec Českých drah v Plzni loni 14. listopadu na toaletě. V osvětlení se tam vyhřívala korálovka kalifornská, dlouhá 150 cm. Druhá, tentokrát opět korálovka sedlatá, si lebedila v kupé letos 14. dubna a mířila z Českých Budějovic na Plzeň. Ani v jednom případě se nepodařilo zjistit, komu plazi patří a jak se ve vlaku ocitli.

Víte, že...

...korálovka sedlatá, dorůstající délky až 1,3 metru, je neškodným užovkovitým hadem?
...pro své krásné zbarvení a velmi mírnou povahu je ideálním hadem pro malé začínající teraristy?



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.