Lupičskou bandu vedla žena | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Lupičskou bandu vedla žena

Mladá žena se dala na dráhu zločinu.
Mladá žena se dala na dráhu zločinu. (Ilustrační foto ara)

Případy, kdy zločinecké bandě velí žena, nebývají moc časté. V říjnu 1969 se s takovým gangem nečekaně setkal taxíkář v Ústí nad Labem. Přepadly ho dvě dívky a jeden mladík. Šofér utrpěl zranění a ničemové s jeho vozem ujeli.

Zprvu to na drama nevypadalo. Dvě slečny a galantní muž požádali řidiče taxi, aby je odvezl z Ústí do nedalekého Malečova. U Kojetic jedna z pasažérek řidiče prosila, zda by jí mohl zastavit. Když to udělal, mladá žena dala signál a nešťastník měl ze zákazníků ve voze rázem partu ke všemu odhodlaných zlotřilců. Mladík sedící vedle něj ho začal bít a jedna ze slečen vzadu se pustila do škrcení zaskočeného taxíkáře. Ten se však dokázal ubránit a vyskočil z auta. Utrpěl zranění v obličeji a na koleně. Volal o pomoc, ale marně. Trojice ho naštěstí nechala jeho osudu a s taxíkem odjela. Ujela ale jen pár metrů – pak vůz narazil do stromu. Trio z místa zmizelo po svých. Dne 14. října všichni tři skončili s pouty na rukou v cele. Teplická Veřejná bezpečnost je zadržela u Duchcova. Ukázalo se, že jde o Severočecha (20) a dvě příslušnice krásnější poloviny lidstva (20 a 25). Kromě přepadení taxíkáře měli na svědomí i pár vloupaček. Skončili před teplickým soudem.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.