Náhrada za Novákovou a Ťoka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Náhrada za Novákovou a Ťoka

Ťok to balí úplně. Na konci dubna skončí jako ministra dopravy a 15. dubna 2019 složil také poslanecký mandát, který získal za hnutí ANO. Jeho fotka už také zmizela ze stránek Poslanecké sněmovny
Ťok to balí úplně. Na konci dubna skončí jako ministra dopravy a 15. dubna 2019 složil také poslanecký mandát, který získal za hnutí ANO. Jeho fotka už také zmizela ze stránek Poslanecké sněmovny (Blesk:Czech News Center, a.s./Martin Sekanina)

Až budou Češi pálit čarodějnice, vláda bude mít dva čerstvé ministry. Prezident Miloš Zeman (74) potvrdil, že 30. dubna odpoledne jmenuje Vladimíra Kremlíka (47) ministrem dopravy a Karla Havlíčka (49) ministrem průmyslu a obchodu.

Prezident se včera v Lánech sešel s oběma adepty za ANO, kteří mají střídat šéfa resortu dopravy Dana Ťoka (60, za ANO) a šéfku resortu průmyslu Martu Novákovou (64, za ANO). Oba vládu opouštějí po několika sporných kauzách, Ťok, který se současně vzdal i mandátu poslance, dobrovolně a Nováková z donucení.

Na schůzce se Zemanem Havlíček hovořil o svých prioritách, kterými prý bude i snižování cen mobilních dat a podpora podnikatelů. Kremlík zase chce zařídit, aby nedocházelo k protahování kolapsů na dálnicích a zrychlit by chtěl i výstavbu klíčových staveb. Má ale už »na krku« první kauzu – když před 12 lety pracoval na stejném ministerstvu, dohodil tam drahé advokáty, pro něž sám pracoval. S oběma kandidáty na ministry je ale Zeman spokojen, a tak je hodlá jmenovat hned po svém návratu z Číny na konci dubna. Na asijskou cestu ho ještě doprovodí Nováková a Ťok. 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.