Závozník zneužíval chlapce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Závozník zneužíval chlapce

Muž lákal chlapce na chatu a pak je zneužil.
Muž lákal chlapce na chatu a pak je zneužil. (Foto: Ilustrační foto, ara)

Trest ve výši šesti let odnětí svobody pro závozníka S. K. (32) z Příluk potvrdil v dubnu 1967 Krajský soud v Brně. Ztotožnil se tak plně s verdiktem vyneseným Okresním soudem v tehdejším Gottwaldově (dnes Zlíně). Obžalovaný podle rozsudku zneužil nejméně dvacet chlapců.

Nemrava řádil na různých místech bývalého Československa. Hledat oběti jezdil i do Maďarska. Pohlavně mladíky ve věku od třinácti do šestnácti let zneužíval zejména na chatách, které si k tomuto účelu pronajímal. Hochy nalákal »slibem dobré zábavy«. V rozsudku se mimo jiné pravilo: „Poskytoval chlapcům alkoholické nápoje a opatřoval pro ně pornografické fotografie a časopisy.“

Případ vyšetřovali jihomoravští kriminalisté tehdejší Veřejné bezpečnosti a není zcela vyloučeno, že obětí chlípného závozníka mohlo být ještě více než zmíněných dvacet. Gottwaldovský okresní soud vynesl nad S. K. po zásluze přísný rozsudek. Ničemník se proti němu prostřednictvím svého advokáta odvolal, ale nadřízený brněnský krajský soud neshledal ve verdiktu soudu první instance žádné pochybení, a tak si S. K. musel odsedět šest roků v base.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.