Habešský kocour terorizoval rodinu: Skočil na syna, syčel, kousal a drápal! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Habešský kocour terorizoval rodinu: Skočil na syna, syčel, kousal a drápal!

Willi v minulých dnech z ničeho nic napadl chovatelku a jejího syna.
Willi v minulých dnech z ničeho nic napadl chovatelku a jejího syna. (Foto Aha! –Slávka Červená a archiv chovatelky)

Willi byl půl roku bezproblémovým mazlíčkem rodiny. Minulý týden ale náhle zaútočil na syna majitelky. Zuřivě syčel, kousal a drápal. Později poškrábal a pokousal do krve i majitelku Janu (47). Zvíře nakonec skončilo v útulku.

Rodinu paní Jany ze Zlína nečekaný útok šokoval. „Syn volal, že sledoval video a kocour na něj z ničeho nic skočil, kousal ho a drápal. Syn se bál vyjít z pokoje,“ popsala Aha! chovatelka, která krátkosrstého kocoura koupila loni v říjnu.



Nechal se hladit
Poté, co Jana přijela domů, Willi se nechal pohladit a tak ho vzala do náručí. „Najednou vylítl a znovu zaútočil. Zavřeli jsme se v pokoji. Kdykoli jsme otevřeli dveře, byl v útočné pozici,“ uvedla. Později zvíře pamlsky nalákala do přepravky a zavezla k veterináři. Tam se prý kocour choval úplně normálně.

Další útok

Doma se pak Willi dokonce přitulil k paničce na pohovce. „Najednou po mě ale vystartoval. Bylo to strašné. Vydával tak šílený řev, jaký jsem v životě neslyšela. Ječel, syčel, kousal. Kapala ze mě krev. Brečela jsem bolestí,“ přiblížila žena, které zranění musela ošetřit lékařka. Williho nakonec převezli strážníci do zlínského útulku. „Je mi to velice líto. Měli jsme ho rádi. Byl to člen rodiny. Taky nás přišel na pět tisíc. Ale po tomto zážitku už kočku nechci,“ dodala Jana.

Nuda, nebo zdravotní problémy?
„Občas se to stává. Habešské kočky jsou akční. Potřebují společnost, aby si s nimi někdo hrál,“ řekla vedoucí zlínského útulku Eva Poiselová (40). Veterinářka je ale přesvědčená, že měl kocour k útoku ještě jiný důvod. „Něco se muselo stát, co bylo důvodem, proč to udělal. Mohly to být zdravotní problémy nebo nějaký podnět zvenčí, který si chovatelé nemusí ani uvědomit. Zvíře by mělo podstoupit vyšetření u odborníka na poruchy chování u koček a to za součinnosti majitelů. Útulek není řešení,“ sdělila Vladěna Štrosová, která se zaměřuje na choroby koček.



Přečtěte si
nemocna
15. 3. 2019 • 18:22

Kočka uzavřená stále v bytě a po většinu času dne je sama potřebuje ze sebe dostat energií obzvlášt mladá, s kotětem si každý rád pohraje ale co je už větší omrzí a nemá tolik pozornosti, nudí se a při nadměrně nastřádané energie se jí chce zbavit je nervozní a tak útočí, je zlá, agresivní, kouše vše ničí a napadne i majitele, venku se kočka stále něčím zabává běhá, pozoruje, loví, hraje si s druhými, ale uzavřená v bytě? je nutné si s ní denně aspoň hodinu hrát nejlépe k večeru kdy je nejvíce aktivní, at skáče, chytá po hračce uvázané na proutku kterým majitel pohybuje, nebo při házení at běhá a donese jí, musí se prostě vyblbnout a potom budete mít doma hotové neviňátko mazlíka k zulíbání, pokud má i hromadu hraček musí se do hry zapojit i majitel, samotnou jí bavit nebudou, zavřít jí do útulku je největší blbost bude ještě víc nešťastná a útočit na všechno a všechny, psychický problém se musí řešit doma kde žije

lorrrika.1@...
14. 3. 2019 • 17:59

Unavený z neustálých pokusů o zhubnutí? Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi > > > > www.Takeslim.Com

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.