Nehoda na Jihlavsku: Autobus havaroval se 14 školáky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Nehoda na Jihlavsku: Autobus havaroval se 14 školáky!

Poničený autobus po nárazu skončil v poli.
Poničený autobus po nárazu skončil v poli. (Foto Aha! – Jiří Čada)

Čtrnáct zraněných školáků a jeden dospělý! To je bilance dopravní nehody autobusu, ke které došlo v husté vánici u obce Věžnička na Jihlavsku. Jedno z dětí záchranáři letecky transportovali do nemocnice.

„Na místě jsme ošetřili 13 dětí a jednoho dospělého pasažéra. Všechny děti jsme odvezli do nemocnic. Další dítě se středně těžkým zraněním bylo do nemocnice přepraveno letecky,“ uvedla ředitelka jihlavské záchranky Vladislava Filová. Většina zranění byla naštěstí lehká, na místě zasahovalo šest vozů záchranné služby a vrtulník.

„Pět dětí jsme po ošetření propustili. Dvě tu zůstanou přes noc na pozorování, spíš jen pro jistotu,“ uvedla mluvčí nemocnice v Jihlavě Monika Zachrlová.
Přestože sněžilo, za bouračku zřejmě podle policistů nemohlo počasí. „K nehodě došlo okolo půl třetí odpoledne, řidič autobusu bez ohledu na počasí nezvládl řízení a narazil do stromu,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková. 

U řidiče autobusu byla provedena dechová zkouška na alkohol, která dopadla negativně.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.