Pláže na Bali zaplavil bordel: Ráj pro surfaře? Spíš pro odpadky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pláže na Bali zaplavil bordel: Ráj pro surfaře? Spíš pro odpadky!

Pláže na Bali zaplavil bordel
Pláže na Bali zaplavil bordel  (Foto Profimedia.cz, YouTube)

Ráj surfařů, nekonečné bílé pláže, které lemují palmy, azurové nebe, šum moře... Tohle si asi většina lidí vybaví, když se řekne Bali. Nejnavštěvovanějším letoviskem je tamní pláž Kuta. Kvůli hromadícímu se bordelu ale teď připomíná spíš skládku než ráj na zemi. Není divu, že mnozí turisté pak mají pocit, jako by si natáhli deku mezi kontejnery na ulici.

Kutu vyhledávají především vyznavači surfingu, za exotikou se ale na indonéský ostrov vydávají turisté z celého světa. Místo sladkého odpočinku je ale čeká hořké zklamání. Nejhorší situace je zejména v období monzunových dešťů (prosinec až březen). Vydatné srážky totiž zvednou hladiny řek a po nich se do moře odplaví odpady z okolních měst a vesnic.

Jedna taková bouře tam udeřila i minulý týden a pláže zasypala nejrůznějším bincem z okolí. Mimo jiné i plasty, které následně dělají paseku v oceánech, zabíjejí mořské živočichy a devastují tamní faunu a flóru. Šokující záběry z pláže Kuta se objevily na serveru YouTube. „Za sedmnáct let na Bali jsem ještě nic takového neviděl. To množství plastu je neskutečné. Neskutečné!“ okomentoval to svědek pohromy Jacopo Simmonetta.



Přečtěte si
k.eirasubh...@...
21. 2. 2019 • 19:46

Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi > > > > > www.Takeslim.Com

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.