Milenci vykradli Bílou labuť | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Milenci vykradli Bílou labuť

Dvojice zlodějů vyrazila do Bílé labutě.
Dvojice zlodějů vyrazila do Bílé labutě. (Ilustrační foto ara)

Drzé vloupání do pražského obchodního domu Bílá labuť vzbudilo mimořádnou pozornost v říjnu 1966. Kriminální službě bývalé Veřejné bezpečnosti se podařilo pachatele odhalit a zatknout přesně po půlroce. Šlo o dvojici milenců.

Dvojice, která noční vloupačku uskutečnila, ukradla z regálů různé zboží v celkové hodnotě 42 tisíc tehdejších korun. Pro srovnání – za rok si tehdy občan Československa vydělal průměrně asi 15 tisíc Kčs. Detektivové VB se dostali pachatelům na stopu po několikaměsíčním intenzivním pátrání. Na jaře 1967 pak konečně dopadli a zatkli J. O. (24) z obce Zátiší na Opavsku a jeho milenku E. S. (20) z Dobešova u Nového Jičína. Vyšetřovatelé párečku pobertů, který se potuloval po celé zemi, prokázali nejen vloupání do Bílé labutě v Praze, ale usvědčili jej ještě z dvaceti osmi jiných krádeží v celé řadě tehdejších krajů ČSSR. Opovážlivý zloděj a jeho neméně drzá parťačka byli obviněni, putovali před soud na lavici obžalovaných a poté po zásluze skončili v »zamřížovaném prostředí«. K jakým trestům byli konkrétně odsouzeni, není známo.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.