Statečný labrador Jack: Vyštěkal vraha svého pána! Pomůžete mu? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Statečný labrador Jack: Vyštěkal vraha svého pána! Pomůžete mu?

Jack
Jack (Foto Aha! – Michal Charbulák)

Štěkal a nechtěl přestat! Kvůli labradorovi Jackovi nakonec sousedé v ostravském činžáku zavolali do útulku. Na místě se ukázalo, že v bytě je mrtvý páníček a také muž, podezřelý z jeho vraždy.

Lidé z domu slyšeli štěkat psa. Přivolali proto Annu Měrkovou (53), která vede útulek pro psy.

Podivný vzkaz

„Zvonili jsme, klepali jsme, ale nikdo neotevřel. Na dveřích byl lístek, který vypadal jako vzkaz od majitele. Stálo tam, že musí být dlouhou dobu v nemocnici a o psa se postará jeho kamarád,“ popsala Měrková případ, který se stal v lednu v ostravském Přívoze.


Mrtvý v ložnici

Lidem na místě byl ale vzkaz podezřelý. „Zavolali jsme radši policii a hasiče, ti byt otevřeli. Hned se na nás vyřítil obří pes,“ uvedla Měrková. Policisty čekalo překvapení. Našli v bytě bezdomovce, kterého si Jackův pán vzal před půlrokem k sobě. Ten nechtěl říct, proč neotevíral, vzápětí to ale bylo jasné. Policisté našli mrtvé tělo majitele bytu, ležící v ložnici.

Najde nového pána?
Podezřelý muž skončil ve vazbě a čtyřletého Jacka si Anna Měrková vzala do svého útulku Mazlíci v nouzi. „Bylo poznat, že chce z toho bytu co nejrychleji pryč. Ale srovnal se s tím vším rychle, je to poděs a mazel zároveň. Teď je oficiálně náš. Půjde na kastraci, očkování, pak ho nabídneme novému majiteli, “ dodala.

Jack

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.