Jana Preissová: Po 42 letech točí na horách! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Jana Preissová: Po 42 letech točí na horách!

2019 Herečka skutečně stárne s grácií.
2019 Herečka skutečně stárne s grácií. (Foto herminapress a ara)

Od natáčení filmu Jak vytrhnout velrybě stoličku uplynulo 42 let. Jana Preissová (70) se nyní znovu vrátila točit do hor. Nechystá se ale pokračování kultovního trháku, natáčí zde zcela nový snímek s Bolkem Polívkou (69). A po dvaceti letech si také zahraje ve filmu hlavní roli. Jen místo maminky malého rošťáka Tomáše Holého (†21) ztvárňuje babičku. 

Pracovní název nové zimní komedie je Vánoce budou. „Představuji hodně starostlivou babičku Janinku. Je mi docela podobná, protože ve skutečnosti jsem starostlivá babička,“ přiznala herečka. Přestože v mládí lyžovala a baví ji hlavně běžky, zimním radovánkám se při natáčení neoddávala. Nebyl čas. „Točili jsme na horách, ale neposadila jsem se ani na saně,“ prozradila Preissová. Pro televizní Top Star pak odtajnila, že letos s manželem Viktorem Preissem (71) oslaví již zlatou svatbu, tedy 50 let společné cesty životem.

Filmového manžela Janě hraje Bolek Polívka. Ve filmu má roli nezadané dcery jeho skutečná dcera Anna Polívková (39), ale prý se při natáčení skoro nepotkají. „Jenom o sobě mluvíme,“ smál se herec. Jak to nakonec dopadne, zjistí diváci už letos na podzim, kdy má jít komedie režisérky Lenky Kny (48) do kin.

 Vystřiženo z GEN: Jak chtěl Preiss měnit Vlastu Fabiánovou



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.