Mládě mravenečníka v Olomouci: Diego má »kalhoty« po mámě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Mládě mravenečníka v Olomouci: Diego má »kalhoty« po mámě!

Samice rodí jedno mládě a poté ho nosí na hřbetě, stejně jako u Diega a mámy Tary.
Samice rodí jedno mládě a poté ho nosí na hřbetě, stejně jako u Diega a mámy Tary. (Foto Aha! – Pavel Ryšlink)

Stal se miláčkem olomoucké zoo! Narodil se tam mravenečník, který dostal jméno Diego. Vypadá přesně jako zmenšená kopie svojí mámy Tary. 

Malý mravenečník je po dlouhé řadě mláďat se světlou srstí tmavý. Stejně, jako byli první mravenečníci, které olomoucká zoo v roce 2003 získala. „Má úplně stejné zbarvení a takzvané černé kalhoty, jako má máma Tara,“ usmála se ošetřovatelka Hana Dostálová.



Diego je už jedenácté mládě mravenečníka, které se na olomouckém Svatém Kopečku narodilo. Ve střední Evropě je olomoucká zoo jediná, které se daří čtyřprsté mravenečníky rozmnožovat. „I když pochází z Jižní Ameriky, klima tady jim asi dělá moc dobře. A samozřejmě také hodně dělá péče, kterou naši ošetřovatelé zvířatům věnují,“ chválila mluvčí zoo Iveta Gronská.

Chybějí termiti
Potíže s odchovem mravenečníků v zajetí přisuzují odborníci tomu, že v jejich potravě chybějí termiti. Dospělí mravenečníci si v zoo pochutnávají na mletém masu s vejci, na hmyzu, banánech, ovesných vločkách a jogurtech.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.