Masopustní recepty: Čočková polévka
POTŘEBUJETE:
200 g čočky
1 středně velkou cibuli
2 – 3 stroužky česneku
2,5 l vody
3 lžíce oleje
3 lžíce mouky na zahuštění
sůl
Čočku propláchneme a cca na hodinu namočíme do vlažné vody. Pak čočku osolíme a uvaříme do měkka ve vodě, ve které se máčela. Následně si připravíme jíšku z oleje a mouky. Cibuli nakrájíme najemno, česnek rozdrtíme a přidáme k jíšce, vše podle chuti dosolíme, lehce osmahneme, přidáme vodu a povaříme. Pak přidáme uvařenou čočku a vše dohromady vaříme ještě zhruba 12 minut na mírném ohni. Do polévky je možné přidat maso podle chuti, nejlépe uzené.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 7.