Luděk Munzar (†85): ZBAVIL SE MAJETKU ZA DESÍTKY MILIONŮ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Luděk Munzar (†85): ZBAVIL SE MAJETKU ZA DESÍTKY MILIONŮ!

Luděk Munzar zemřel v sobotu ve věku 85. let.
Luděk Munzar zemřel v sobotu ve věku 85. let. (Foto: Aha! – Marek Pátek, Profimedia.cz, ara)

Majetkoprávní poměry v rodině stihl vyřešit daleko dřív, než měl zdravotní problémy! Vilu v pražských Modřanech přepsal v sobotu zesnulý Luděk Munzar (†85) na dceru Báru (47).

Majitelkou třípatrového rodinného domu v hodnotě zhruba 50 milionů korun, ve které také Munzar v sobotu brzy ráno po těžké nemoci vydechl naposledy, se herečka stala už před časem. Rodiče, Luděk Munzar a Jana Hlaváčová (80), ji na dceru nechali přepsat formou darovací smlouvy. Také proto se Bára rozhodla, že zůstane ve vile bydlet a bude se o rodiče do konce jejich dní starat. „Jsem pečovatelka na plný úvazek, starám se o rodiče a o dceru,“ uvedla Bára před časem. O své rodiče sužované nemocemi se opravdu dobře starala, byla jejich anděl.
Když později začala žít s kolegou Martinem Trnavským (48), kterého si také loni vzala za muže, přestěhoval se k ní.

Půjčka
Podle výpisu z katastru nemovitostí je ale vila do června 2038 zatížena dvoumilionovou hypotékou. Tu si v roce 2016 nejspíš vzali kvůli rekonstrukci domu, v němž má být i výtah. Ten zřejmě nechali vybudovat kvůli snížené pohyblivosti hereckého páru.

Dům na Vinohradech
Luděk Munzar byl do své smrti předsedou správní rady Nadace Munzarových (pozn. red. – věnuje se zdravotnickým, sociálním a humanitárním aktivitám), kterou založila jeho zesnulá sestřenice Alena Munzarová (†88). Nadační kapitál je v katastru vyčíslen částkou 46,5 milionu Kč, coby nepeněžitý majetkový vklad je tam veden činžák na pražských Vinohradech. Ve správní radě s hercem seděli i jeho dcera s manželem, Bára se tak evidentně po tatínkově smrti stane šéfkou nadace. Dům má v katastru nemovistostí zapsaných dalších 5 spolumajitelů. Hodnota několikapatrového rohového činžáku na Vinohradech je podle odborníků mnohem větší než oněch 46,5 milionu.

Bolesti jeho života

Firma v likvidaci
Munzar v 90. letech neúspěšně podnikal v karosériích, firma ovšem později skončila v likvidaci. Se spolupracovníky i vyrobil karosérii na závodní speciál Tatra 602 Tatraplan Sport, s nímž v roce 1989 vyhrál mistrovství Evropy veteránů. V současné době je podle rejstříku na justice.cz na jeho jméno stále vedena společnost LM – Export – import registrovaná v říjnu roku 1991.

Do smrti ho trápil odchod z Národního!


Ještě několik měsíců před svým skonem zaútočil Luděk Munzar na kolegy, kteří nyní hrají v jeho bývalém domovském Národním divadle. Vadilo mu, že nejsou pokorní!
„To, co ti, kteří jsou teď v Národním, považují za svůj vztah k divadlu, na to se nemůžu koukat a nemůžu tomu tleskat. Všechno je to jinde. Ale k Národnímu divadlu je potřeba mít úctu,“ prohlásil Munzar v rozhovoru pro Český rozhlas. A poslal jasný vzkaz současným hercům, co si o nich myslí.

Munzar byl členem Národního divadla od roku 1957 do roku 1990. Tedy dlouhých 33 let. Po revoluci s manželkou Janou Hlaváčovou ale ze zlaté kapličky kvůli tomu, že se s vedením rozešli ve svých představách, odešli. „Nechtěl jsem hrát divadlo s lidmi, kteří tam přišli, protože jejich názory byly diametrálně jiné než moje. Můj vztah k Národnímu divadlu byl obrozenecký, národovecký a oni tam začali hrát jako v malém sklepním divadle,“ prohlásil po příchodu ředitele Žídka.

Lákali je zpět
K návratu je v roce 1995 přemlouval na smrtelné posteli Josef Kemr (†72). „Když jsme ho navštívili v nemocnici a on čtyři hodiny po naší návštěvě zemřel, chytil nás s Janou za ruku a pravil: Luděčku, Janičko, chraňte mi to Národní divadlo a vraťte se tam. A já věděl, že mu to nemůžu slíbit. Mrazí mě ještě teď, když to takhle poprvé veřejně říkám,“ prohlásil před časem Munzar v Show Jana Krause.

6 zdravotních trablů

  • Rakovina. Zákeřná nemoc udeřila už v 90. letech, kdy postihla ledviny. O několik let napadla prostatu.
  • Ztráta ledviny. Na následky rakoviny museli Munzarovi odstranit jednu ledvinu.
  • Problémy s klouby. Několik let trpěl artrózou v nohách, kvůli které se pohyboval o holi. Infarkt. Za sebou měl i selhání srdce. Šlo sice o slabý infarkt, ale musel po něm na operaci srdce.
  • Vředy.  S bolestivým a hodně nepříjemným onemocněním vředech na dvanácterníku začal bojovat už v 60. letech.
  • Špatný zrak.  V roce 2013 se mu natolik zhoršily problémy se zrakem, že musel na operaci šedého zákalu.

Pohřeb bude v pátek
Poslední rozloučení s Luďkem Munzarem proběhne v pátek 1. února dopoledne, potvrdilo Národní divadlo, ve kterém 30 let hrál. Podrobnosti scéna zveřejní během dneška, kdy se sejde se zástupci rodiny, se kterými bude detaily pohřbu řešit.



Přečtěte si
johanaa
28. 1. 2019 • 15:58

Po odchodu z ND měl alespoň auta a létání. Co měla ona?

qorum@seznam.cz
28. 1. 2019 • 12:44

R.I.P. , pan Luděk Munzar byl úžasným člověkem, mimořádným hercem, jedním z posledních starých hereckých bardů. Byl také skvělým závodním jezdcem, pilotem a rozsah jeho činností ve kterých vynikal, byl obdivuhodný. Spolu s Janou Hlaváčovou tvořili souznějící a záviděníhodný pár.

majojo
28. 1. 2019 • 11:57

Rossner, Matásek, Šafránková, Krajčo..... A to svazáctví bych mu v oné době nevyčítala, však mu to nezůstalo a nečekal až na zvonění klíčema.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.