Žilková pláče: Náhlá smrt milovaného psa! Nepřežil stěhování... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Žilková pláče: Náhlá smrt milovaného psa! Nepřežil stěhování...

Veronika ho dostala od manžela k 48. narozeninám.
Veronika ho dostala od manžela k 48. narozeninám. (Foto Aha! – Martin Pekárek a archiv V. Žilkové)

Potoky slz a obrovská bolest čekaly na herečku Veroniku Žilkovou (57) poté, co přistála v Izraeli. Na rakovinu, kterou lékaři v Česku včas neodbjevili, zemřel milovaný labrador Pipo, kterého dostala od manžela Martina Stropnického (62) ke svým 48. narozeninám.

Smrt přišla nečekaně. „Pejsek Pipo dnes ráno odešel do psího nebe,“ oznámila herečka včera smutnou zprávu na sociální síti. S milovaným labradorem se mohla alespoň rozloučit. „Přiletěla jsem s Kordulkou ve čtvrtek večer do Izraele a celou noc nad ním brečela.“

Jen díky Žilkové byl totiž v Izraeli s nimi. „Pipo je na Martina fixovaný a smutní po něm, a vím, že Martinovi taky chybí. Sice jsme si říkali, že se tady v Česku o něj po našem odjezdu postarají kluci, ale nakonec poletí s námi,“ vysvětlovala před časem Žilková, proč manželovi k narozeninám věnovala v prosinci letenku pro psa, kterého dostala od něho. S labradorem, který byl člen rodiny, tak mohli prožít ještě šťastné Vánoce za hranicemi.

„Pes prošel před odletem mnoho vyšetření, razítek a řádné očkování. Vše bylo úplně v pořádku a byl zdravý. Nikdo bohužel neodhalil rakovinu v pokročilém stádiu,“ svěřila deníku Aha! zničená Žilková.

Užil si Vánoce

Toho, že za přepravu Pipa zaplatila 25 tisíc korun, herečka ani v nejmenším nelituje. „Byl v Izraeli spokojený a veselý celý měsíc. V pátek ráno ale nevstal a na veterinární klinice nečekaně odhalili utajené metastáze a prasklý nádor na slezině,“ řekla Aha! herečka.

Veterinářka: Nedivím se, že uhynul...

Nabízí se otázka, jestli se devítiletému labradorovi s nadváhou nemohla »rozjet« rakovina letem z Prahy do Tel Avivu, který trvá tři a půl hodiny. „V letadle trpí zvířata velkým stresem. Pokud měl závažné onemocnění, tak se ani nedivím, že uhynul,“ řekla Aha! MVDr. Martina Načeradská Ph.D. „Existuje jedna velká studie, která ukázala, jak strašné je cestování pro zvířata v zavazadlovém prostoru. Zdravé zvíře to pravděpodobně zvládne, ale nemocné může skutečně uhynout,“ dodala renomovaná veterinářka.

 Unikát z rodinného archivu: Žilková vytáhla 55 let starou fotku manžela

 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.