Na základní škole tekla krev: Otec žáka napadl ředitele! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Na základní škole tekla krev: Otec žáka napadl ředitele!

Otec, který měl napadnout ředitele.
Otec, který měl napadnout ředitele. (Foto Aha! – Romana Vébrová a Facebook)

Krev tekla v základní škole na Domažlicku. Nejdříve se servali žáci, pak údajně táta kluka, který vyšel ze rvačky zraněný, přerazil nos řediteli školy. 

Rodičům prý ze školy zavolali, aby si vyzvedli syna, žáka deváté třídy. „Měl rozseknutou hlavu, napadl ho jiný žák, a oni mu ani nezavolali záchranku. Ředitel rozhodl, že to nebylo nutné. Teď je kluk v nemocnici, má několik stehů,“ popsala Aha! situaci rozhořčeně matka chlapce. Při vyzvedávání syna pak mělo dojít ke konfliktu s ředitelem školy.

„Chtěl jsem vědět, jak to bude řešit. Nic jsem se ale nedozvěděl, odsekl, že mi do toho nic není. Když jsem odcházel z ředitelny, nazval mě arogantním zm**em. Chtěl jsem, aby to zopakoval, a řekl mi to znovu,“ tvrdí otec napadeného žáka. Řediteli měl pak dát »hlavičku« a zlomit mu nadvakrát nos. „Řekl jsem mu, ať si zavolá sanitku, a šli jsme pryč,“ dodal otec kluka.
„Muže jsme převáželi s lehkým zraněním na chirurgii domažlické nemocnice,“ potvrdila mluvčí záchranářů Mária Svobodová. Další den se ředitele ve škole nepodařilo zastihnout, byl u lékaře. Jen potvrdil napadení.

Dvojí vyšetřování
Incidentem se zabývají kriminalisté. „Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví. Muž (43) měl napadnout druhého (35), ředitele základní školy,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová. Policie šetří i zranění syna údajného útočníka. „Přijali jsme oznámení o napadení mezi žáky této školy,“ dodala.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.