Strážmistr Topinka už dnes na ČT: Natáčení plné strachu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Strážmistr Topinka už dnes na ČT: Natáčení plné strachu!

Strážmistr Topinka pózuje na běloušovi.
Strážmistr Topinka pózuje na běloušovi. (Foto ČT)

Musel vydržet natáčet v dešti a po place tahat i mrtvou ovci. Nejvíc dal ale Robertu Miklušovi (36) v novém seriálu ČT Strážmistr Topinka zabrat kůň. Aby se vydrápal do sedla, chodil na tréninky. A v jedu chvíli místo na něm cválal na žebříku.

Kompromis za kompromisem. Kvůli roli prostějovského policisty, jenž má delší vedení, musel Mikluš skousnout i věci, které mu nebyly vůbec po chuti. Stejně jako při natáčení Doktora Martina si musel zase sednout za volant, i když si minule při jednom záběru spletl brzdu s plynem a málem to i s vyděšeným Miroslavem Donutilem (67) napálil do kolejnic s pojízdnou kamerou. 

Falešná hra

Tentokrát ale musel překonat strach a vyšplhat se i do koňského sedla. „Chodil jsem na tréninky, takže jsem získal jezdeckou průpravu. A nakonec jsem se nebál,“ zavzpomínal na natáčení Mikluš. V seriálu se tak na běloušovi bude prohánět i po beskydských loukách. V jedné ze scén, kdy bude na obrazovce ale cválat na koni, seděl na žebříku. „Rád budu vzpomínat na to, jak Bob hrál na žebříku jízdu na koni a jak vážně se při tom tvářil. Tomu já říkám herecká škola. Ještě se mám co učit,“ prozradil na něj kolega Marek Geišberg (36), který mu v seriálu sekunduje jako slovenský policista Lubomír Ostrý. „Ano, byl tam úzký prostor, kůň by se tam nedostal, takže jsme vytáhli žebřík a já cválal na něm,“ potvrdil Mikluš.

Mrtvá ovce

Dlouhé hodiny spolu museli poponášet i mrtvou ovci. „Případ šílených ovcí jsme spolu točili úplně na začátku. Jako herec jsem už zažil leccos, ale ještě nikdy jsem se nenadřel s mrtvou ovcí na tolika místech,“ prozradil Mikluš. Není divu, že herec chtěl mít čas pročíst si finální scénáře, než se zapnuly kamery. „Souhlasil jsem s touhle podmínkou. Pak se to ale celé rozjelo a já je viděl až měsíc před natáčením. Naštěstí mě to nenaštvalo, a tak to vzniklo,“ dodal strážmistr Topinka.

Donutil váhal

Do třináctidílného seriálu se některým hercům zpočátku moc nechtělo. Postavy i prostředí jsou totiž úplně stejné jako u dřívějšího seriálu Doktor Martin, děj se akorát točí kolem natvrdlého strážmistra Topinky. „Nejdřív se mi to zdálo jako úplná magořina a poslal jsem s tím producenta k šípku,“ přiznal sám Mikluš. Nadšený nebyl ani Miroslav Donutil (67). „Byl už trochu z natáčení unavený,“ prozradil na něj Mikluš. „Do seriálu jsem se vrátil, protože je pochopitelné, že je-li tam Topinka, musí tam být i doktor Martin,“ vysvětlil sám Donutil.

 Strážmistr Topinka trailer



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.