Pavel Koblížek (46) nenastoupil do vězení: Vraždícího strážníka zatkla policie | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pavel Koblížek (46) nenastoupil do vězení: Vraždícího strážníka zatkla policie

Teď je Koblížek ve vazbě, z níž by měl být převezen do věznice.
Teď je Koblížek ve vazbě, z níž by měl být převezen do věznice. (Foto Aha! – Jitka Pecharová)

Má si odsedět 15 let za vraždu muže před vysokomýtskou diskotékou. Pavel Koblížek (46) ale odmítl nastoupit do vězení. Zatknout ho proto včera musela policie.

Koblížek bojoval proti trestu za vraždu muže. S tvrzením, že jednal v sebeobraně, se odvolával a žádal i o odklad výkonu trestu kvůli nemoci. Dvakrát pak neuposlechl výzvu k nástupu do basy. Proto soud požádal o jeho zatčení. „Ve středu došlo k vykonání příkazu soudu k dodání muže do výkonu trestu,“ potrdila Aha! policistka Lenka Vilímková. Bývalý strážník se podle ní při zatčení nebránil.

Střílel na hosty diskotéky

Incident se stal v prosinci 2014 ve Vysokém Mýtě na Orlickoústecku. Opilý strážník se tam s kamarády marně domáhal vstupu zdarma na diskotéku. Při potyčce s hosty pak Koblížek jednoho muže pistolí smrtelně zranil, dalšího postřelil. Koblížek se hájil tím, že se bál o život a šlo o nutnou obranu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.