Drsné přepadení seniorky (79): Zmlátil ji a okradl! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Drsné přepadení seniorky (79): Zmlátil ji a okradl!

Pomoc si Marie dokázala zavolat mobilem, naštěstí měla dva. Bílý ji lupič vyrval a zahodil.
Pomoc si Marie dokázala zavolat mobilem, naštěstí měla dva. Bílý ji lupič vyrval a zahodil. (Foto: Zbyněk Schnapka)

Otřesný zážitek má za sebou Marie H. (79) z Plzně. Seděla doma v klidu v křesle u televize a najednou jí ze zadu popadl cizí chlap. Vlezl k ní do přízemního bytu s úmyslem oloupit ji.

Dovnitř se dostal tak, že vyrazil dřevené okno i s rámem, takže sklo se nevysypalo. „Myslela jsem, že někdo venku na ulici vystupuje a zavírá dveře od auta. Najednou mě ten lupič chytil a zakřičel přepadení,“ vzpomíná Marie H.
Chtěl po ní peníze a zlato. „Dokonce mi chtěl vzít i náušnici z ucha, které mi při tom natrhl, jak mi jí z něj rval. Já přitom plakala a říkala mu, že nejsou ze zlata,“ popisovala stále rozechvělá seniorka.

Lupič byl nesmírně krutý. „Několikrát se mnou sekl o zem. Mlátil mě rukou, dokonce mi dal do krku i takzvané karate. Mám modřiny po celém těle,“ postěžovala si Marie H. a doplnila, že jednal jako šílený: „Křičel jen peníze a zlato. Měla jsem strašný strach. Svítil mi do očí baterkou, myslím si, že bych ho kvůli tomu nepoznala. Nakonec vyskočil oknem do zahrady a utekl. Mám strach, aby si mi nenašel a něco mi neudělal.“

Přechytračila lupiče
Čiperná seniorka se zachránila tím, že neztratila hlavu. I když se lupiče strašně bála, přechytračila ho. „Chtěla jsem mobilem zavolat o pomoc. On mi ho ale vyrval z ruky a zahodil. Jenže já měla ještě jeden, červený. Takže, když prohledával kredenc, nenápadně jsem zavolala o pomoc policii, mobil nechala zapnutý a schovala ho za záda“ popsala Marie H.

Víte, že...
...lupič ukradl šperky a peníze v ceně 11 tisíc korun? „Za loupež a porušování domovní svobody mu hrozí až 10 let vězení,“ řekla policejní mluvčí Iveta Kořínková.

Kde hledat pomoc?
Stali jste se obětí násilí, přepadli vás nebo vykradli? Potřebujete odbornou radu?
*Bílý kruh bezpečí: 116 006
*Linka seniorů: 800 200 007

10 fint aneb Takhle útočí na seniory!
*Lov na poště: Zloději si ho vyhlédnou při vyzvedávání důchodu. Pak ho osloví s tím, že hledají cestu a vytáhnou mu z tašky nebo kapsy peněženku.
*Kupte si…: Zazvoní u dveří a nabízejí zboží. Senior je pustí dovnitř, a zatímco si zboží prohlíží, ukradnou mu peníze.
*Vodu pro maminu: Zlodějka v doprovodu předstírá, že je těhotná a udělalo se jí špatně. Požádají o sklenku vody. Než jí dá napít, mají jeho peněženku.
*Rozměňte mi: Zloděj tvrdí, že měl nehodu a že potřebuje české koruny. Ukáže dolary nebo eura a požádá ho o směnu. Pozdě zjistí, že dostal bezcenné papíry.
*Hlásají prevenci: Zloděj se vydává za policistu z preventivního oddělení. Seniorovi řekne, že ho jde informovat o zlodějích. Pak ho o peníze sám obere.


*Kontrola vody/elektriky: Podvodníci se do bytu vetřou s tím, že jdou zkontrolovat stav vody, nebo elektriky. Zatímco jeden na oko kontroluje, druhý krade.
*Příbuzný na telefonu: „Posílá mě váš vnuk, potřebuje půjčit, a nemůže přijít,“ tvrdí zloděj a ještě dá seniorovi údajného příbuzného mobilem na ucho.
*Gentlemani: Lupiči si ho vyhlédne v restauraci nebo v obchodě. Při odchodu se nabídne, že ho doprovodí. Na ulici ho pak fyzicky napadne a okrade.
*Popovídáme si: Lupiči zneužívají touhy starých lidí s někým si popovídat. Dají se s ním na ulici do řeči, a když to nejméně čeká, srazí ho k zemi a okradou.
*Tady pošta: Předstírají i doručení balíčku. Než ho senior dostane, musí zaplatit dopravu. Sotva vytáhne peníze, zloděj mu vytrhne vše, co má, a zmizí.

Na video s přepadenou seniorkou Marií H. se můžete podívat zde: 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.