Novoroční ohnivé drama v Přešticích: Za výbuch mohl chemik-amatér! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Novoroční ohnivé drama v Přešticích: Za výbuch mohl chemik-amatér!

Megavýbuch v kanálu otřásl celým náměstím.
Megavýbuch v kanálu otřásl celým náměstím. (Facebook)

Takovou explozi jako při silvestrovské noci Přeštice asi ještě nezažily! Výbuch chladicí kapaliny tam má podle místních na svědomí mladík (21), který už měl kvůli podomácku vyrobeným výbušninám dříve problémy.

Video s přeštickým výbuchem už na internetu zhlédly desetitisíce lidí. Komentáře pod videem nešetří kritikou, pachatel je podle nich známá firma. „Předloni to hodil přímo na dětské hřiště. Smutné je, že policie nic nedělá, a on se tomu jen směje, jak je dobrej,“ tvrdí jeden z místních obyvatel.


Údajně se má jednat o mladíka, který ještě jako školák před několika lety doma experimentoval s chemikálií a ta mu vybuchla. Kluk skončil zraněný v nemocnici, zbytek jeho arzenálu tehdy likvidovali pyrotechnici. „Proč to furt dělá? On jednou někoho zabije, nebo těžce někomu ublíží, a pak se bude divit,“ stojí v dalším komentáři.


Případ vyšetřuje policie
O novoroční explozi ví i starosta Přeštic Karel Naxera. „Část toho ohně jsem zahlédl. Jsem hrozně rád, že se nikomu nic nestalo. Taková záležitost na náměstí prostě nepatří. „Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu obecného ohrožení. Na náměstí si připravil upravenou pyrotechniku muž a odpálil ji,“ řekla policistka Martina Korandová.

Zbytky kanystru
Na místě exploze se válely ještě na Nový rok přes den zbytky kanystru od nemrznoucí chladicí kapaliny. „Kriminalisté v současné době zjišťují, co vše bylo použito k přípravě. Požádali také o odborné vyjádření, zda tímto jednáním mohlo dojít k ohrožení života a zdraví,“ dodala Korandová.

Výbuch pyrotechniky v Přešticích na Plzeňsku:



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.