Adámkovi ze Sedlíkovic dostali nejkrásnější dárek: Před 2 měsíci vyhořeli, Vánoce slavili ve svém | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Adámkovi ze Sedlíkovic dostali nejkrásnější dárek: Před 2 měsíci vyhořeli, Vánoce slavili ve svém

…a takhle místo vypadá nyní. Štědrý večer už strávili Adámkovi ve svém.
…a takhle místo vypadá nyní. Štědrý večer už strávili Adámkovi ve svém. (Foto Aha! – Vlaďka Hradská)

Vánoční zázrak! Jinak se nedá nazvat to, že rodina Adámkových strávila Vánoce zase ve svém obýváku. Začátkem října vyhořeli a jen díky obrovské solidaritě cizích lidí, přátel i příbuzných mají opět domov.

Na tu hrůznou noc Adámkovi ze Sedlíkovic na Strakonicku nikdy nezapomenou. Přímo před očima jim shořela střecha nad hlavou. Zůstaly jen holé zdi. Byl to takový fofr, že vyběhli jen v pyžamech. Naštěstí se jim podařilo zachránit i zvířata. A pak se začaly dít věci! „Sousedé nám nabídli, že u nich můžeme na přechodnou dobu bydlet. Přišli přátelé i příbuzní s tím, že pomohou. Nadační fond Srdce pro Strakonice vyhlásil sbírku. To nás povzbudilo, vzali jsme si půjčku a veškerý čas trávili na stavbě. Chtěli jsme co nejdříve dostat dům zase pod střechu,“ popsala Ivana Adámková (41).

Osud rodiny nebyl lhostejný mnoha lidem, pomohla i řada čtenářů Aha!. Mnozí otevřeli svá srdce i dlaň. Na sbírce se objevovaly různé částky od dárců, firmy se jim snažily vstříc. „Nikdy nebudu mít pro všechny dost slov díků.To přijela stará paní na kole z Čejetic, přivezla 200 korun a dceři Ivance čokoládu. Nebo u branky stál cizí pán s penězi. Prý nám chce přispět. Já, na to, že netuším, s kým mluvím. Řekl, že je to přeci jedno a byl pryč. Rodiče spolužáků Ivanky mezi sebou vybrali na poukaz na peřiny, povlečení, prostěradla,“ řekla Ivana se slzami v očích. 

A právě díky laskavosti a dobrotě druhých měla rodina Adámkových krásné Vánoce.

Co se stalo

V neděli 7. října po půlnoci začalo hořet kvůli závadě na mrazáku. Jen náhodou šel kolem soused a všiml si záře. V domě v tu chvíli spali Adámkovi s dcerou Ivankou (9), dvěma syny (19, 20) a přítelkyní (18) jednoho z nich. Rodina si zachránila život útěkem, přežila i jejich zvířata. Střecha kompletně shořela, tam kde se oheň nedostal, se o den později propadly stropy a vše bylo zničeno. Po vyklizení suti zůstaly jen holé zdi.

Víte, že

…lidé do sbírky pro Adámkovy přispěli více než sto tisíci korunami? Zítra se koná v kulturním domě Čepřovicích na Strakonicku benefiční koncert, výtěžek ze vstupného bude také určen na pomoc rodině.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.