Poprvé prozrazeno! Sobota: Proč jim krachl vztah se Šimkem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Poprvé prozrazeno! Sobota: Proč jim krachl vztah se Šimkem

Luděk Sobota (75) se zatvrdil a odmítl s Miloslavem Šimkem (†63) dál hrát.
Luděk Sobota (75) se zatvrdil a odmítl s Miloslavem Šimkem (†63) dál hrát. (Foto Herminapress.cz, ara)

Postavil si hlavu a odmítl hrát. Po 15 úspěšných letech, kdy rozesmávali divadlo Semafor, se Luděk Sobota (75) zatvrdil a odmítl s Miloslavem Šimkem (†63) dál hrát. „Nechtěl nasadit hru, kterou jsem napsal,“ prozradil po letech Luděk.

Od smrti Miloslava Šimka uplyne v únoru už patnáct let. A Luděk se na křtu CD rozpovídal o jejich konci spolupráce. Sobotova Tragédie parníku Seznamka mu nevoněla. A bylo to ještě horší. Šimek dal přednost doktoru Miroslavu Plzákovi (†85), který pro Semafor napsal hned několik her. Například Inscenace Záviš kontra Březinová, kterou vytvořil společně se Šimkem, se hrála nepřetržitě tři a půl roku.

„Všem se to zdálo příliš nákladné. Chtěl jsem přitom jen, aby na jevišti postavili palubu parníku,“ pokračoval Sobota o jeho konci v Semaforu. Napsal roli kotelníka pro Jiřího Krampola (80) a Uršula Kluková (77) měla vést seznamovací kancelář.

Z velkých plánů ale nebylo nakonec nic. Tehdejší vedení si postavilo hlavu. Luděk se s tím nepáral. Už na nic nečekal a odešel ze Semaforu.

Sehraná dvojka

Miloslav Šimek (vlevo) a Luděk Sobota byli na přelomu 70. a 80. let respektováni jako nositelé originálního a nápaditého humoru. A jako takoví účinkovali nejen v divadle Semafor, ale objevovali se i v různých televizních pořadech a na gramofonových deskách.

Dojel na alkoholismus

Sobota po odchodu ze Semaforu připravil zájezdové představení s Jiřím Wimmerem (†57) a Romanem Skamene (64). Ale nebyla to trefa do černého. „Měl jsem Jirku rád, byl to kamarád, ale dojel na alkoholismus,“ uzavírá Luděk.

 Dáda Patrasová o Sobotově osahávání: Opilce chápu!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
illenne
18. 12. 2018 • 14:42

Tím nechci říct, že si Luděk Sobota své neodehrál dobře, líbil se mi ve filmech. Ale jeho klasický humor mi až blízký nebyl.

illenne
18. 12. 2018 • 13:28

Nedivím se, že Miroslav Šimek s uvedením hry Luďka Soboty nesouhlasil, pokud byla napsaná jeho stylem, tak jsme o nic nepřišli . Nechápu, proč to teď po letech vytahuje. Miroslava Šimka mám moc ráda, skvělý herec. A nejen to.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.