Rýže na odlehčení: Rýžové karbanátky
POTŘEBUJETE:
250 g jasmínové rýže
2 plechovky tuňáka ve vlastní šťávě
1 malou cuketu
2 jarní cibulky
2 vejce
2 hrnky strouhanky
sůl
mletý pepř
Rýži uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a smícháme s okapaným tuňákem. Přidáme najemno nastrouhanou cuketu, nasekanou jarní cibulku, vejce a hrnek strouhanky. Hmotu podle chuti osolíme a opepříme a vytvoříme z ní 8 karbanátků. Obalíme je ve zbylé strouhance, vyskládáme na plech s pečicím papírem, zastříkneme olejem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut dozlatova. Podáváme s vařenými bramborami.
Více rceptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 1.