Václav Postránecký (75): NEMOC MU NEDOVOLÍ VSTÁT! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Václav Postránecký (75): NEMOC MU NEDOVOLÍ VSTÁT!

Při natáčení Krejzových už stěží přemáhal únavu.
Při natáčení Krejzových už stěží přemáhal únavu. (Foto Aha! – Pavel Machan, Marek Pátek, Martin Hykl, David Kundrát, FTV Prima, ara)

Už osm měsíců bojuje o život se zákeřnou nemocí. Podstoupil operaci dutiny břišní a chemoterapie, které ho donutily pověsit herecké řemeslo na hřebík. Václav Postránecký (75) přesto nevidí život černě, 
a dokonce se těší na Vánoce.

„Nejsem v nemocnici, jsem doma a rodina kolem. To je důležité. Je o mne postaráno po všech stránkách a ze všech stran. Mám se celkem dobře,“ řekl deníku Aha! herecký bard, o kterého se stará hlavně milující manželka, bývalá tanečnice Helena (71). „Jak to se mnou bude? To zatím nemohu říct. Dozvím se to až koncem roku. Na to všichni čekáme,“ pokračoval Postránecký a dával tím jasně najevo, že vzdát se je pro něho naprosto nemyslitelné.


A jak to bude o Vánocích? To tentokrát po mnoha letech vůbec neřeší. „Jsem nepohyblivý, to je mrzutý, a od toho se teď můj život odvíjí. Rodina mi ale řekla, ať se o nic nestarám a nechám všechno tentokrát na nich, že vše zorganizují,“ vysvětlila hvězda Národního divadla, že opravdu vůbec netuší, jak stráví letošní svátky. „Nevím, jak co letos bude, a nechám se rád překvapit. Podřídím se,“ zdůraznil Postránecký, který se i letos na čas vánoční těšil a těší.


„A vám všem také přeju krásné a poklidné svátky – a opravdu hlavně to zdraví!“ vzkazuje herec všem svým příznivcům, kteří mu v jeho nelehkém boji drží pěsti a pevně věří, stejně jako on, že se zase postaví před kameru i na divadelní prkna. Zatím ho mohou vidět ve vánočním filmu Ten, kdo tě miloval, který vznikal podle literární předlohy úspěšné spisovatelky a režisérky Marie Poledňákové (77), s níž před lety točil i »komedii století« S tebou mě baví svět.

Jeho poslední záběry ze seriálu Krejzovi: Pár minut točil 6 hodin
Kvůli zdravotním komplikacím po operaci střev se Václav Postránecký musel vzdát nejen moderování Receptáře, ale také dalšího účinkování v seriálu Krejzovi. Deník Aha! získal snímky z jeho posledního natáčení!
Když jste televizní kutil, nemůžete si na zanesenou studnu pozvat odborníka. Hlava rodiny proto musela sestoupit až na dno. Naštěstí herce nenutili lézt do skutečné studny, ale postavili mu její věrnou kopii v ateliéru. Přesto Postránecký zažíval při natáčení náročné chvíle. Po chemoterapiích neměl sil nazbyt... „Pan Postránecký byl statečný,“ ocenil herce režisér Jaromír Polišenský (52) s tím, že natáčení několika dramatických minut ve studni zabralo více než šest hodin práce na place! „Studna vydala na šest obrazů, bylo to skutečně náročné,“ dodal režisér. 

Na video s Václavem Postráneckým se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
kristinn
19. 1. 2019 • 19:32

Václave, veľmi držím palec a zo Vám prajem, aby Ste tú pliagu porazili a prípadne, ak sa aj už na dosky, ktoré znamenajú svet, či k inému natáčaniu nedostanete, užite si pokojného pokojného života čo najdlhšie. Mnohí Vás máme radi a prajeme Vám to...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.