Jaromír Hanzlík (70): Zamiloval se do Aleny Antalové (44) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Jaromír Hanzlík (70): Zamiloval se do Aleny Antalové (44)

Artur se zamiluje do Anny v podání Aleny Antalové.
Artur se zamiluje do Anny v podání Aleny Antalové. (Foto - Bioscop)

Po letním natáčení a podzimu ve střižně se Jaromír Hanzlík (70) rozhodl představit divákům první »ochutnávku« ke své scenáristické prvotině s názvem Léto s gentlemanem. Zatímco v Létě s kovbojem mohl osedlat nanejvýš krávu, protože jeho hrdina převrhl traktor a přišel o řidičák, ve volném pokračování si herec zajezdí i na bílém koni či ve vojenském jeepu. A bude z toho celý na větvi!

„Vybavuji si loňské léto, kdy jsem scénář psal, a následné týdny a měsíce příprav. Musím se přiznat, že mě to velmi překvapilo, protože to bylo poprvé, kdy jsem psal filmový scénář, a úplně mě to pohltilo,“ svěřil se Hanzlík.

Při psaní prý často myslel na svého přítele, dramatika Oldřicha Daňka (†73). „Olda mi vyprávěl, že když píše, v určitém okamžiku postavy jím vytvořené začnou žít vlastním životem, a on nad nimi téměř ztrácí vliv. A pak že se textu chopí dramaturgové, kteří původní postavu babičky předělají na dělostřeleckého důstojníka. A k mému údivu si mé postavy opravdu v jisté chvíli začaly žít svým životem, ale měl jsem štěstí, že mí přátelé, kteří scénář četli, mě nenutili je měnit,“ vysvětlil scenáristický debutant, který zároveň ve filmu hraje hlavní postavu.

Film se natáčel letos v létě ve středočeských Zduchovicích v období opravdu velkých letních veder, ale i přes extrémní počasí se podařilo natočit vše potřebné. „Chtěli jsme natočit letní romanci, milý, laskavý, ale i úsměvný film, který by byl pohlazením pro duši, větší ambici jsme neměli. A lhal bych, kdybych řekl něco jiného, než že jsem s výsledkem docela spokojený. Takhle nějak jsem si ten film představoval,“ pochvaloval si po sestřihání snímku výslednou verzi režisér Jiří Adamec (70). Romantická komedie o touze po svobodě a lásce v pozdním věku přijde do kin na svátek zamilovaných 14. února 2019.

O čem to bude

Anna (Alena Antalová) tráví se svým manželem (Igor Bareš) každé léto v chatové oblasti pár desítek kilometrů za Prahou. Jsou svoji už celou věčnost, takže jejich manželství sklouzlo do rutiny a stereotypu. Muž svůj čas už dlouho spravedlivě dělí mezi karban s kamarády v hospodě a výrobu modelů lodí ze sirek uvnitř lahví, jeho žena si každé léto zpříjemňuje několik dní pravidelným setkáváním s kamarádkami, kolegyněmi z práce, které za ní do malebných středních Čech přijíždějí na cyklistické výlety do okolí hradu Kamýk. Jednoho dne se ve vesnici objeví elegantní šarmantní gentleman Artur (Jaromír Hanzlík) a mezi ním a Annou přeskočí jiskra...

 Jaromír Hanzlík zazpíval na křtu svého CD

Video se připravuje ...



Přečtěte si
defakto
26. 10. 2020 • 17:03

... Hanzlík je starý blázen , na ten jeho film Léto s gentlemanem kde do hlavní role obsadil Antalovou se nedá vůbec dívat !
On sám se obsadil do role gentlemana , výsledkem je nebetyčná trapnost a nuda .
Srovnávat tento film s filmem Léto s kovbojem je něco nesrovnatelného !!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.