Hudebník Standy Hložka: Tvrdé tresty za jeho zmlácení | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Hudebník Standy Hložka: Tvrdé tresty za jeho zmlácení

Dnes už zase hraje se Standou Hložkem.
Dnes už zase hraje se Standou Hložkem. (Foto Aha! – Martin Hykl a archiv P. Březiny)

Před rokem ho napadli na svatbě, kde hrál, dva bratři. Klávesista Pavel Březina (47) z kapely Standy Hložka (63), který hrál i s Michalem Davidem (58) v Americe, měl prokopnuté koleno, rozbitý obličej a roztržené obočí. Skončil na měsíce v pracovní neschopnosti.

Soud poslal jednoho ze surových výtržníků do vězení na 39 měsíců. Oldřich H. (26) se odvolal, další stání bude 11. prosince. „Nemohl jsem s právníkem k soudu, vracel se mi ten děsivý zážitek,“ prozradil deníku Aha! sám Pavel. Na 7. října 2017 do smrti nezapomene. Ten den hrál s kolegy na svatbě, která se protáhla do druhého dne.

„Nechtěli nás pustit, tak jsme slíbili přídavek,“ popisuje Březina. Dali si přestávku, při níž dva mladíci začali mlátit do jeho kláves. Muzikant šel svůj předmět obživy za sto padesát tisíc bránit. Jeden z mladíků mu dal pěstí, druhý mu rozkopl koleno. „Ležel jsem na zemi a oni do mě, než zasáhli kolegové, kopali,“ vzpomíná muzikant. Dva měsíce musel mít koleno v sádře, pak ho ještě čekaly měsíce rehabilitací.

„Jako muzikanti jsme ohrožený druh,“ prohlásil po loňském incidentu varovně Hložek. Mnohdy jsou totiž lidé, pro něž hrají, pod vlivem alkoholu a jiných návykových látek.

 Standa Hložek na pohřbu Ivo Pavlíka: Špatně nesl smrt exmanželky Špinarové...

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.