Zemanův metál pro Davida: Slova o nýmandech, hnusu a Gottovi | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zemanův metál pro Davida: Slova o nýmandech, hnusu a Gottovi

Zeman má plán: Vyznamená Michala Davida?
Zeman má plán: Vyznamená Michala Davida? (Archiv Blesku)

Žiju si svůj diskopříběh... Svůj hit si teď může broukat zpěvák Michal David (58). A důvod? Od prezidenta Miloše Zemana (74) by měl dostat 28. října státní vyznamenání. Hlava státu svoji volbu brání a tvrdí, že hitmaker v životě potěšil miliony diváků.

Metál by měl zpěvák dostat v den 100. výročí vzniku Československa. A odůvodnění hradního pána? „Protože zpívá milionům divákům celý svůj život,“ řekl v rozhovoru pro Blesk.cz v Lánech. Jenže výběr se setkal s nesouhlasem, jak sám Zeman potvrdil.

„Teď se objevil jakýsi nýmand, který to označil za hnus. Ale obávám se, že tento nýmand neumí ani zpívat, natož aby v životě dokázal něco v nějaké jiné oblasti,“ obul se do kritika. Navíc se prý ozývají hlasy, že Michal David patří k symbolům normalizace a socialismu. A co Gott?

 

Prezident se snažil svoji volbu obhajovat a jako příklad použil další normalizační superstar. „Mluvme i o Karlu Gottovi, kterého napadli asi dva nebo tři béčkoví spisovatelé a prohlašovali, že protože byl také v tom pravém socialismu, tak aby nejezdil na nějaké oslavy do Německa,“ pokračoval Zeman. Hlava státu každoročně vyznamená někoho z české hudební scény většinou z řad svých příznivců, mezi které David patří.

 Čeká na dopisZpráva o vyznamenání potěšila i krále diskoték Davida. „Pokud je to tak, tak si toho opravdu velmi vážím. Oficiálně mi ale skutečně ještě nic sděleno nebylo. Z Hradu jsem nedostal žádný dopis,“ sdělil Aha!. Prezident už dříve potvrdil, že vyznamená učitelku z mateřské školky Darinu Nešporovou za záchranu života dětí během dopravní nehody. In memoriam by pak měl dostat metál prvorepublikový premiér Antonín Švehla. 



Přečtěte si
valduk
8. 10. 2018 • 09:32

Jo, vycpat se pudou, ale ti havlobanderský obamopotrati, co by mu ten metál chtěli přebrat

milan59
8. 10. 2018 • 08:31

kurna1 : Tak to máš smůlu,prý všechno na vycpávání už vypotřebovali na tebe takže

kurna1
8. 10. 2018 • 08:01

Ať se jde Zeman vycpat i s tím Davidem

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.