Komunální a senátní volby 2018: Kdo je pohodlný, a kdo přestřelil? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Komunální a senátní volby 2018: Kdo je pohodlný, a kdo přestřelil?

Zemanovi.
Zemanovi. (Foto Aha! – J. Poláček, R. Klejch, A. Malachovský, M. Protivanský a ČTK)

První den komunálních voleb a výběru třetiny Senátu je za námi. Příkladně hned zkraje dorazily k urnám i první a druhý pár republiky. Na rozdíl od Babišových, kteří si poté dali do nosu ve své restauraci, se ale Zemanovi před volební místností rozešli. „Někdy se ještě možná uvidíme. Měj se krásně,“ pronesl prezident a nasedl do auta, zatímco první dáma odešla „po vlastní ose“. Jaký včera udělaly premiérský a prezidentský pár celkový dojem? Na to se deník Aha! zeptal stylisty a vizážisty Petra Lukeše.

Známka 3-
Volnější sako i uzel

Miloš Zeman (74) prezident
„Sako je o něco volnější, než by muselo být. Je to pravděpodobně tím, že hlava státu zhubla. U prezidenta by ale v takovém případě úprava oblečení neměla být problém. Také uzel na kravatě je takový zemanovský. Je uvázaný pohodlně, nikoli pěkně. On by si snad nejraději vzal kvůli pohodlí i tepláky. Nicméně takto je vše korektní, údiv elegancí ale prezident nevyvolává.“


Známka 4
Příliš kulatého

Ivana Zemanová (53)
„U manželky prezidenta je oblečení tradičně spíše slabší. Bílé sáčko v kombinaci s černou je pro ni příliš kontrastní. Určitě by měla zvolit méně kontrastní styl, který by lépe odpovídal roli první dámy. Sáčko ani není moc lichotivé k její postavě. Kulatý výstřih, chybějící klopy, kulatý šperk a účes – nic z toho nedělá postavu štíhlejší.“

Známka 2
Ještě trochu kreativity
Andrej Babiš (64, ANO) premiér
„Oblečen je vzhledem k příležitosti naprosto korektně. Nedá se mu nic vytknout, snad jen, že chybí kreativita.“

Známka 2–
Chce to ochladit!
Monika Babišová (42)

„Jedná se o skvělý a kvalitní model, který je také dobře vypracovaný. Vzhledem k pozici manželky premiéra je to ale přestřelené. Kožešina na rukávu i mašle – to už je moc. Zkrácené kalhoty vypadají skvěle na modelkách, které jsou ještě o něco vyšší. Vzhledem ke společenskému postavení Moniky by to ale chtělo mírně ochladit. Navíc - že je bohatá, už každý ví, dávat to najevo ještě oblečením za tak nutné nepokládám.“

Šance ještě dnes
Volit zastupitele, a v 27 volebních obvodech i třetinu senátorů lze ještě dnes od 8 do 14 hodin. Definitivní výsledky budou známy zřejmě v noci ze soboty na neděli. Druhé kolo senátních voleb pak proběhne v pátek a v sobotu 12. a 13. října v obvodech, kde v prvním kole nezvítězil nikdo s více než 50 procenty hlasy. Voliči vyberou ze dvou nejúspěšnějších kandidátů.


Perličky z prvního dne: Babiš starostou, Zeman do 109 let
●Prezident Miloš Zeman (74), který volil i s manželkou na Lužinách, se od komisařky dozvěděl, že jeho občanský průkaz má platnost až do jeho 109 let. Poté s narážkou na nahou aktivistku při lednových volbách prohlásil, že snad tentokrát nebude »kulturní vložka« a poté popíchl redaktorku rozhlasu: „Zavřete tu pusu, když ji máte otevřenou, nesluší vám to.“

●Premiér Andrej Babiš (64, ANO) šel i s manželkou volit v domovských Průhonicích nedaleko Prahy, kde ale jeho hnutí nemá sestavenou kandidátku – prý se to nehodí. „Možná jednou až odejdu z politiky, tady můžu kandidovat na starostu,“ dodal Babiš.

●Balíčky s papírovými ubrousky i toaletním papírem fasovali členové volebních komisí na Jihlavsku.

● Čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg (80) dorazil k urně v Sýkořici, tedy poblíž svého zámku Dřevíč, i přesto, že ve středu oznámil, že má zápal plic a lékaři mu radí neopouštět lože.

● »Komunálky« zřejmě nejsou podle šéfa ČSSD Jana Hamáčka příliš podstatné. Klíčové podle něj totiž byly loňské volby do Sněmovny a pak krajské, které přijdou v roce 2020.

● Odvolit s manželkou Lydií, zvanou »kněžka chaosu«, přišel i šéf Pirátů Ivan Bartoš. Zatímco Pirát navlékl rifle a podzimní bundu, Lydie zvolila celokožený outfit. ● Odvolit – a jak jinak než v kroji – přišla v Mrákově na Domažlicku také vyšívačka krojů Marie Fraňková.

● Přímo ve volební místnosti v Bílině prošetřovali policisté v civilu podezření z možného pokusu o ovlivňování výsledků voleb.

Miloš Zeman volí:

Video se připravuje ...

Krajské volby 2020: Veškeré informace naleznete zde>>



Přečtěte si
zadnice
6. 10. 2018 • 11:10

Hlavně AHÁci známkujte co měl a jak špatně prezidentský pár na sobě. To je strašně "důležité"!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.